BUN VENIT!


 
AcasaAcasa    FAQFAQ  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  

Radio Speranta Romania

Ultimele subiecte
»  Azi sa stins o stea
Vin Oct 11, 2013 8:06 pm Scris de gina.gina

» Steaua e favorită cu Rapid
Joi Apr 11, 2013 6:21 am Scris de Admin

» Stiinta si sanatate!
Vin Mar 01, 2013 8:58 am Scris de Admin

» Sport!
Mar Feb 26, 2013 2:11 am Scris de Admin

» PAPA BENEDICT
Lun Feb 11, 2013 5:11 am Scris de Admin

» Coreea de Nord se pregăteşte de RĂZBOI.
Joi Ian 31, 2013 8:19 am Scris de Admin

» REVISTA PRESEI
Mier Ian 09, 2013 11:20 am Scris de Admin

» SPORT
Vin Dec 21, 2012 12:43 am Scris de Florin

» SPORT
Vin Dec 21, 2012 12:43 am Scris de Florin

» Administraţia Naţională de Meteorologie.
Mier Dec 19, 2012 11:43 pm Scris de George

» Despre dezamagire
Mar Dec 18, 2012 1:45 am Scris de Lucia

» Structura Cabinetului şi nominalizările pe portofolii
Mar Dec 18, 2012 1:35 am Scris de Admin

»  Sfântul Ierarh Nicolae
Mier Dec 05, 2012 10:54 pm Scris de Admin

» De Ziua Naţională...
Sam Dec 01, 2012 8:59 am Scris de Admin

» Steaua-Dinamo
Dum Noi 04, 2012 10:49 am Scris de Admin

» Abracadabra
Joi Oct 25, 2012 3:10 pm Scris de Admin

» Intre inder si drac!
Joi Oct 25, 2012 3:07 pm Scris de Admin

» Costel
Joi Oct 25, 2012 3:04 pm Scris de Admin

» Leonard Cohen
Joi Oct 25, 2012 2:04 pm Scris de Admin

» Rezultate înregistrate în partidele disputate, joi, vineri, sâmbătă şi duminică, în etapa a XII-a a Ligii I, programul meciurilor de luni şi clasamentul competiţiei:
Lun Oct 22, 2012 4:26 am Scris de Admin

Subiectele cele mai active
Jocul Spanzuratoarea...
CE MUZICA ASCULTATI?
Muzica romaneasca
MUZICA INTERNATIONALA
Super bancuri.
Sa inceapa Trivia!
FOLCLOR
SA NE REAMINTIM.....
Meniu de post
LA MULTI ANI 2012!
Cuvinte-cheie
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 
Rechercher Cautare avansata

Distribuiţi | 
 

 Meniu de post

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3  Urmatorul
AutorMesaj
Dreamy

avatar

feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 48
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

MesajSubiect: Meniu de post   Lun Feb 27, 2012 12:55 am

Rezumarea primului mesaj :

Ingrediente: 500 gr fasole boabe, 2 cepe, 2 linguri de
faina, un varf de cutit de bicarbonat, o legatura de patrunjel, o
legatura tarhon, 3 linguri ulei, 3 linguri otet, sare.


Mod de preparare: Fasolea se alege, se spala
si se lasa la inmuiat din ajun. Se fierbe in trei ape, apoi se adauga
bicarbonatul, se scurge, se clateste cu apa calda, si se pune in alta
apa calda sa fiarba mai departe. Intr-o tigaie se incinge uleiul, se
presara faina si se amesteca bine. Rantasul se stinge cu apa, se mai
lasa la fiert, apoi se toarna peste fasole impreuna cu ceapa curatata si
tocata marunt. Cand fasolea este fiarta, se potriveste de sare, se
adauga tarhonul si verdeata tocate marunt. Se acreste cu otet.
Sus In jos

AutorMesaj
Dreamy



Mesaje : 3391
Data de inscriere : 29/10/2011

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

MesajSubiect: Re: Meniu de post   Mar Feb 28, 2012 6:52 am

Chiftele cu spanac si naut

Ingrediente: 400 de grame naut; 100 grame de spanac; o ceapa; un catel de usturoi; 1 linguriţa de praf de coriandru; o lingurita de chimion macinat; un varf de cutit de chilli; 3 linguri de faina integral; ulei extravirgin de masline; 1 legatura de patrunjel; sare, piper

Mod de preparare: Spalam nautul si spanacul, apoi curatam ceapa si usturoiul si le tocam marunt, impreuna cu patrunjelul si menta, pe care le-am spalat in prealabil. Adaugam praful de coriandru, chili, lingurita de chimion, sare, piper, patrunjelul tocat si faina. Ingredientele se amesteca cu un blender pana obtinem o pasta. Formam chiftelele, le dam prin faina si le prajim in ulei incins, pe fiecare parte.

Pentru a gusta cat de sarat / piperat este amestecul se poate alege intre doua variante: Se gusta compozitia cruda sau se face o singura chiftea (care se da prin faina si apoi se turteste) si se prajeste. Dupa ce s-a racit, se gusta si in functie de cat de sarata / piperata este chifteaua, se adauga sau nu sare, respectiv piper. Apoi se pot face si celelalte chiftelute.
Sus In jos
Dreamy

avatar

feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 48
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

MesajSubiect: Re: Meniu de post   Mar Feb 28, 2012 6:52 am

Supa de naut

Ingrediente supa naut: 1 ceapa, 5 catei usturoi, 450 g rosii, 450 g naut, 150 g spanac fiert, 50 ml ulei masline, 2 lingurite de chimen macinat, 1 lingura de boia dulce, sare, 1 lingurita de piper alb, 1 lamaie, coriandru proaspat, 1 legatura patrunjel.

Mod de preparare: Calim ceapa si usturoiul pana se inmoaie, apoi adaugam chimenul si boia si le mai lasam cateva minute pe foc. Adaugam rosiile, nautul, piperul si sare dupa gust. Lasam ingredientele la fiert vreme de 30 min, la foc mic. Cu ajutorul unui mixer amestecam supa, apoi adaugam spanacul. Lasam pe foc supa 15 minute si adaugam zeama de lamaie. La servire taiem fasii de coriandru proaspat si patrunjel verde.
Sus In jos
Dreamy

avatar

feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 48
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

MesajSubiect: Re: Meniu de post   Mar Feb 28, 2012 6:53 am

Chec cu malai si nuci

Ingredinete pentru chec cu malai si nuci: 130 g margarina, 100 g malai, 80 g faina, 3 plicuri praf de copt, 4 linguri vin alb, 2 fiole esenta migdale, 130 g zahar pudra, 80 gr nuci macinate.

Mod de preparare: Mixam margarina cu zaharul pana obtinem o crema. Amestecam faina cu malaiul, nucile macinate si praful de copt. Adaugam acest mixt peste crema obtinuta si amestecam. Adaugam vinul si esenta de migdale. Amestecam din nou si punem aluatul intr-o tava tapetata cu margarina si faina. Coacem compozitia vreme de 35 de minute, la 180 grade, intr-un cuptor preincalzit. Dupa ce s-a copt, asteptam sa se raceasca si il pudram cu zahar.
Sus In jos
Dreamy

avatar

feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 48
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

MesajSubiect: Re: Meniu de post   Mar Feb 28, 2012 6:54 am

Musaca de cartofi cu vinete

Ingrediente musaca de cartofi cu vinete: 1kg cartofi; 0,750kg vinete, 0,500kg rosii, 150g sos de rosii, ulei de masline, sare, piper, 1 legatura patrunjel.

Mod de preparare: Curatam cartofii, ii spalam, ii taiem feli rotunde si ii asezam intr-o tava unsa cu ulei de masline. Amestecam feliile cu ulei si le dam la copt.

Vinetele se decojesc, le taiem rondele si le presaram cu sare.

Taiem marunt ceapa si o calim in ulei incins. Spalam feliile de vinete si le lasam sa se scurga de apa.

Intr-o cratita asezam feliile de cartofi rumeniti intercalate cu feliile de vinete pentru a obtine un aspect placut al mancarii. Peste ele adaugam sosul de rosii, sarea si piperul.

Lasam compozitia la copt vreme de 40 minute. Se serveste cu patrunjel tocat marunt.
Sus In jos
Dreamy

avatar

feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 48
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

MesajSubiect: Re: Meniu de post   Mar Feb 28, 2012 6:55 am

Crema de mere

Crema de mere poate fi servita si ca desert, noi o recomandam ca supa crema.

Ingrediente pentru crema de mere: 6 mere mari, 1 lingura faina, 1 lingura margarina, 1 pahar vin alb, zahar, sare, crutoane.

Mod de preparare: Curatam merele de coaja si de seminte, le taiem in bucati mari si le fierbem intr-un litru de apa. Dupa ce s-au fiert, scoatem merele cu o spumiera si le facem piure cu ajutorul unui blender. Pregatim un sos alb din margarina si faina, si il stingem cu vin si cu un pahar cu apa. Adaugam piureul de mere, zaharul si sarea in oala de pe foc si lasam compozitia la fiert 5 minute. Se serveste cu crutoane.
Sus In jos
Dreamy

avatar

feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 48
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

MesajSubiect: Re: Meniu de post   Mar Feb 28, 2012 6:56 am

Rulada cu spanac si porumb

Un desert usor de facut si foarte potrivit daca vrei sa iti servesti prietenii cu ceva bun si original.

Ingrediente pentru rulada cu spanac si porumb: 1 foaie aluat foietaj; 300 g spanac congelat;1 cutie mica cu porumb; 1 ceapa; 1 lingura de margarina; faina;1 lingura cu mac; sare,piper.

Mod de preparare: Calim ceapa si spanacul in margarina. Adaugam porumbul, sare si piper dupa gust si amestecam. Dupa ce intindem aluatul, punem din amestecul creat si rulam. Asezam ruloul intr-o tava tapetata cu hartie, dar unsa inainte cu putina margarina topita.. Presaram semintele de mac si o dam la cuptor vreme de 25 min.
Sus In jos
Dreamy

avatar

feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 48
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

MesajSubiect: Re: Meniu de post   Mar Feb 28, 2012 6:57 am

Mancare cu ciuperci

Ingrediente pentru mancare cu ciuperci: 1 kg ciuperci; 2-3 cepe sau praz; 1 cutie rosii taiate; 150 ml ulei; 2 ardei grasi; sare, piper, cimbru (dupa gust), 2 foi dafin; marar

Mod de preparare: ciupercile se decojesc si se taie cubulete(nu foarte mici); ceapa sau prajul se inabusa in ulei, se adauga ardeiul gras taiat cuburi (se lasa sa se inabusa si el putin) dupa care se adauga ciupercile. Se lasa pe foc pana scade apa din ele, se adauga apoi cutia de rosii taiate cuburi. Se pune sare, cimbru, piper, dafin, se mai lasa pe foc putin sa fiarba si rosiile, se opreste focul, dupa care se adauga marar. Mancarica se poate servi calda si rece. Varianta rece se poate servi ca aperitiv cand aveti musafiri la masa.
Sus In jos
Dreamy

avatar

feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 48
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

MesajSubiect: Re: Meniu de post   Mar Feb 28, 2012 6:59 am

Papricas de ciuperci

Ingrediente pentru papricas: 500 g ciuperci, 3 catei usturoi, 3 linguri faina, 1 ceapa, 50 ml vin, boia, 2 rosii, 50 g ulei, sare.

Mod de preparare: Calim ciupercile in putin ulei, apoi adaugam apa, usturoiul pisat, rosiile decojite si le lasam sa fiarba la foc mic, vreme de 10 minute. Adaugam ceapa data prin razatoare si calita separat. Peste ceapa presaram boia si sare dupa gust. Sosul de ceapa cu boia se adauga peste ciuperci.

In alt vas, calim faina in ulei pana se rumeneste. O stingem cu putina zeama din vasul in care se afla ciupercile. Amestecam bine si lasam la fiert compozitia pana sosul se ingroasa. Apoi il punem peste ciuperci. Adaugam vinul si amestecam pana se omogenizeaza.
Sus In jos
Dreamy

avatar

feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 48
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

MesajSubiect: Re: Meniu de post   Mar Feb 28, 2012 7:01 am

Reteta Tort de post cu gem de caise


Mod de preparare al acestei retete de post:

Margarina se freaca foarte bine cu zaharul.
Se adauga faina, apa, sarea si nucile. Se face un aluat care se tine acoperit, la rece, timp de 1h. Se imparte in 3-4 poarti.
Fiecare parte se intinde pe fundul formei de tort, presarat cu faina. Se baga in cuptorul incalzit la foc potrivit.
Cand sunt gata, se desprind cu grija cu un cutit ascutit. Intre foile coapte, se pune un strat subtire de crema de gem si se presara nuca coapta. Se poate adauga o glazura.


Ingredientele acestei retete de post:

Blat:
150 g faina
150 g margarina
150 g zahar
150 g nuca macinata
1 lingura apa
Putina sare
1 pachetel cu zahar vanilat

Umplutura: 250 g de gem de caise sau marmelada cu 100 g nuci pisate
Sus In jos
Dreamy

avatar

feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 48
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

MesajSubiect: Re: Meniu de post   Mar Feb 28, 2012 7:03 am

Reteta Tort de cafea


Mod de preparare al acestei retete de post:

Margarina se freaca foarte bine cu zaharul.
Se adauga zaharul vanilat, nucile si , treptat , faina.
Se face un aluat, care se imparte in trei parti. Din fiecare parte s eintinde foaie si se pun pe rand in forma de tort.
Se baga in cuptorul incalzit la foc potrivit. Intre foile coapte, se pune un strat de crema de cafea, obtinuta din frecarea margarinei cu zahar si adaugarea treptata de esenta de cafea. Tortul se glaseaza cu glazura de serbet de cafea sau cu un gem acrisor.


Ingredientele acestei retete de post:

Blat:
200 g faina,
200 g margarina,
200 g zahar,
100 g nuca macinata,
1 pachetel cu zahar vanilat.

Crema:
100 g margarina,
2 linguri esenta de cafea,
150 g zahar

Glazura din serbet de cafea:
400 g zahar,
putina zeama de lamaie,
1 pahar apa,
1/3 pahar de cafea concentrata.
Se poate glasa si cu un gem acrisor.
Sus In jos
Dreamy

avatar

feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 48
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

MesajSubiect: Re: Meniu de post   Mar Feb 28, 2012 7:03 am

Reteta Prajitura cu mere


Mod de preparare al acestei retete de post:

Merele se curata si se taie felii, apoi s epun impreuna cu zaharul intr-o cratita mare la foc mic pana se topeste zaharul si se inmoaie putin merele.
Se ia cratita de pe foc si se adauga treptat o parte din faina, praful de copt, mirodeniile, sarea, nuca si stafidele inmuiate cu putin rom.
Se amesteca cu grija si se mai adauga uleiul si restul d efaina. Compozitia trebuie sa fie groasa.
Se toarna in tava mare unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace la foc potrivit 45 de minute.
Cand s-a racit, se pudreaza cu zahar sau se aplica glazura de cacao sau serbet.


Ingredientele acestei retete de post:

6 mere, 1 cana ulei, 3 cani faina, 1.5 cana zahar, 1 lingurita praf de copt, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 1 lingurita sare, 1 lingura rasa scortisoara, ½ cana nuca pisata, ½ cana stafide, 1 plic zahar vanilat, zahar pentru pudrat .
Sus In jos
Dreamy

avatar

feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 48
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

MesajSubiect: Re: Meniu de post   Lun Mar 05, 2012 1:07 am

Rosii umplute cu orez

Ingrediente folosite


6–7 rosii

o ceapa, o cescuta de orez

2 morcovi, 2 pastarnaci

patrunjel verde, o lingurita de zahar

o ceasca cu apa, piper, sare

Mod de preparare


Se aleg rosiile tari, se spala, apoi se taie un capacel in partea de sus si se golesc in interior de seminte cu o lingurita.

Se presara in interior sare si, dupa zece minute, se asaza cu partea scobita in jos pentru a se scurge apa.

Pentru umplutura se inabusa cu ulei o ceapa tocata, se adauga orez si se stinge cu apa.

Dupa ce a inflorit orezul se ia de pe foc, se pun morcovul si pastarnacul taiate si inabusite separat in ulei, impreuna cu patrunjelul verde, piperul si sarea.

Se amesteca, se umplu rosiile cu aceasta compozitie, apoi se aranjeaza in tava, se pun 2–3 linguri de ulei, pulpa scoasa de la rosii, fiarta si data prin sita, o ceasca de

apa si o lingurita de zahar.

Se pun la cuptor pana cand fierbe orezul si scade sosul.
Sus In jos
Dreamy

avatar

feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 48
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

MesajSubiect: Re: Meniu de post   Lun Mar 05, 2012 1:08 am

Supa de mazare

Ingrediente folosite


500g mazare boabe

1 salata verde

spanac

ulei

patrunjel verde

sare


Mod de preparare


Se fierbe masarea cu spanacul si cu salata in 2-3 litri de apa cu sare.

Dupa 50 de minute, dupa ce mazarea e fiarta bine, trecem prin sita si pastram doua linguri de mazare fiarta pentru a le adauga la sfarsit in supa.

Subtiem pireul cu zeama in care a fiert, se lasa sa mai fiarba putin apoi adaugam verdeata
Sus In jos
Dreamy

avatar

feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 48
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

MesajSubiect: Re: Meniu de post   Lun Mar 05, 2012 1:08 am

Fasole verde cu rosii

Ingrediente folosite


600g fasole verde

6 rosii

1 ceapa

2 catei usturoi

1 lingura ulei masline

4 linguri vin alb sec

cateva fire de tarhon

sare

piper


Mod de preparare


Puneti fasolea verde la fiert , timp de cca. 12 min, pe sita unei cratiti cu abur.

Opariti rosiile timp de 15 min, in apa clocotita. Scurgeti-le, lasati-le sa se racoreasca si decojiti-le.

taiati rosiile in doua, scoateti semintele si stoarceti-le bine de apa.Taiati pulpa de rosii in cuburi mari

Curatati ceapa , impartiti-o in patru si taiati dferturile in pestisori.

Curatati usturoiul , scoateti germenul si tocati-l

Puneti uleiul intr-o craticioara cu capac si rumeniti usor ceapa pe foc domol, 10 minute amestecand continuu.

Adaugati rosiile, usturoiul, vinul alb si tarhonul. Acoperiti si lasati la fiert, pe foc mic, 5 minute.

Inainte de a servi, adaugati fasolea verde, sarati, piperati siincalziti din nou cateva minute, pe foc iute.
Sus In jos
Dreamy

avatar

feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 48
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

MesajSubiect: Re: Meniu de post   Lun Mar 05, 2012 1:09 am

Dovlecei cu mazare la cuptor

Ingrediente folosite


Dovlecei tineri 1,2 kg

Ceapa 300 gr

Ulei 150 gr

Verdeata -2 legaturi

Mazare verde (conserva) 200 g

Rosii 500 g

Sare


Mod de preparare


Dovleceii se taie felii si se aseaza intr-un vas de copt uns cu ulei. Ceapa se toaca marunt, se caleste bine in ulei si se toarna peste dovlecei.

Mazarea se clateste, se scurge si se pune peste ceapa. Verdeata se toaca marunt si se presara in vas. Deasupra se pun felii groase de rosii, se presara sare si se toarna restul de ulei

Se da vasul la cuptor pentru 30-40 minute si GATA! Masa e servita!
Sus In jos
Dreamy

avatar

feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 48
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

MesajSubiect: Re: Meniu de post   Lun Mar 05, 2012 1:10 am

Salata de vinete cu dovleac

Ingrediente folosite


1 kg vinete coapte

500g dovleac turcesc

1 ceapa

ulei

sare



Mod de preparare


Se scoate miezul de dovlea, se tie cubulete si se pune la fiert in apa cu sare.

Dupa 15-20 minute se scoare, se scurge bine si se piseaza pana se obtine o pasta omogena.

Pasta obtinuta se amesteca cu vinetele care au fost tocate in prealabil, se adauga o ceapa tocata marunt sau rasa, ulei si sare dupa gust

Se aseaza pe un platou si se orneaza cu felii de gogsari murati sau patrunjel verde
Sus In jos
Dreamy

avatar

feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 48
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

MesajSubiect: Re: Meniu de post   Lun Mar 05, 2012 1:11 am

Paste cu sos de vinete

Ingrediente folosite


2 vinete

250 g macaroane

o cescuta de ulei

2 catei de usturoi

1 kg rosii

2 linguri de bulion

o legatura de busuioc, piper, sare

Mod de preparare


Se taie vinetele cuburi mici, se sareaza si se lasa o ora in strecuratoare. Apoi se spala de sare si se scurg.

Se prajesc usor in ulei. Intr-o oala se caleste usturoiul taiat, se adauga rosiile taiate marunt, fara coji si seminte.

Se lasa la foc mic pana scade sosul. Se adauga condimentele si verdeata tocata si se mai lasa cateva minute la foc.

Macaroanele se fierb in apa sarata cu doua linguri de ulei si se scurg.

Se servesc calde, cu mult sos.
Sus In jos
Dreamy

avatar

feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 48
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

MesajSubiect: Re: Meniu de post   Lun Mar 05, 2012 1:11 am

Crema de conopida

Ingrediente folosite


800 g conopida

un pahar de faina

100 ml ulei, sare

Mod de preparare


Se curata conopida, se rupe in buchetele mici si se pune la fiert in apa clocotita.

Dupa ce a fiert se adauga un rantas din ulei si faina.

Se mai da in cateva clocote, apoi se paseaza cu zeama cu tot.

Se pune din nou pe foc, se sareaza si se mai da in cateva clocote.
Sus In jos
Dreamy

avatar

feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 48
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

MesajSubiect: Re: Meniu de post   Lun Mar 05, 2012 1:12 am

Sos de ceapa

Ingrediente folosite


ulei

o lingura faina

o ceapa

sare

otet



Mod de preparare


Serumeneste o lingura de faina intr-o lingura de ulei.

Dupa aceea se adaufa o lingura de ceapa tocata marunt si se lasa la foca pana cand aceasta capata o cculoare aurie.

Se stinge cu apa si se potriveste de sare si otet.
Sus In jos
Dreamy

avatar

feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 48
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

MesajSubiect: Re: Meniu de post   Lun Mar 05, 2012 1:13 am

Pilaf de dovlecei

Ingrediente folosite


2 dovlecei de marime medie

1 ceasca de orez

50 ml ulei

1 legatura de marar tocata marunt

suc de rosii

1 ceapa de marime mijlocie

sare

piper



Mod de preparare


Se rumenesc, in tigai separate, dovleceii taiati felii rotunde, depa tocata marunt si orezul.

Se amestea toate acestea intr-o craticioara , ce mai adauga o ceasca de apa si se dau la cupor sa scada.

Cand pilaful e aproape gata, se adauga suc de rosii, piper, maraul tocat, sare dupa gust.

Se serveste ca garnitura.
Sus In jos
Dreamy

avatar

feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 48
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

MesajSubiect: Re: Meniu de post   Lun Mar 05, 2012 1:14 am

Placinta de primavara

Ingrediente folosite


1/2 kg foi de placinta

1 kg verdeturi asortate:

papadie, urzici, spanac, frunze de

sfecla de zahar, stevie, stir crud

1 1/4 ceasca ulei

8 fire de ceapa verde taiata marunt

2 fire de praz taiat marunt

2 legaturi de marar

o legatura de patrunjel

3 linguri de orez, sare, piper

Mod de preparare


Se curata, se spala si se taie nu prea marunt verdeturile, se dau cu sare, se framånta si se storc cu måna ca sa se elimine surplusul de zeama.

Apoi se calesc ceapa si prazul, se adauga verdeturile, mararul si patrunjelul, sarea, piperul, se amesteca bine si se iau de pe foc.

Orezul se sfaråma cu mixerul in bucatele mici si se incorporeaza in umplutura.

In tava tapetata cu ulei se pun jumatate din foile de placinta, ungåndu-le pe fiecare cu ulei, la mijloc se intinde umplutura, iar deasupra restul de foi, unse fiecare cu ulei.

Se da la cuptor la foc potrivit, aproape o ora.
Sus In jos
Dreamy

avatar

feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 48
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

MesajSubiect: Re: Meniu de post   Lun Mar 05, 2012 1:14 am

Saramura de stevie

Ingrediente folosite


1 kg de stevie

2 ardei iuti

sare

Mod de preparare


Frunzele tinere de stevie se spala, se zbicesc si se sterg bine cu un prosop curat. Apoi se ruleaza si se leaga cu putina sfoara subtire.

Se pun pe gratarul incins (fara a se unge cu ulei) si se frig pe toate partile.

Apoi se asaza in strachina de pamant, adaugand si un ardei iute taiat bucati.

Se prepara o saramura, dizolvand cateva linguri de sare, in functie de cat de concentrata vrem sa fie, in apa fiarta, apoi se lasa sa se racoreasca.

Peste aceste papusele, cum li se mai zice in Oltenia, se toarna saramura.

Se serveste cu mamaliguta.
Sus In jos
Dreamy

avatar

feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 48
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

MesajSubiect: Re: Meniu de post   Lun Mar 05, 2012 1:15 am

Turte cu mac

Ingrediente folosite


400 g faina

300 g mac

250 g zahar

30 g coaja de lamåie

un plic de zahar vanilat, sare

Mod de preparare


Din faina, apa si putina sare se prepara o coca tare, din care se intind foi de marimea unei farfurii, se asaza in tavi si se coc la cuptor, fara a se rumeni.

Macul se råsneste si se pune la fiert in 1,2 l apa.

Se adauga coaja rasa de la o lamåie, zaharul si zaharul vanilat si se lasa sa fiarba

cam 30 de minute la foc mic.

Pe o tava mare se asaza foile, una cåte una, turnånd pe fiecare foaie cåte putin sirop de mac.

Dupa ce foile s-au asezat, se taie in portii si se mai adauga la fiecare cåte putin sirop.
Sus In jos
Dreamy

avatar

feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 48
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

MesajSubiect: Re: Meniu de post   Lun Mar 05, 2012 1:16 am

Supa de arpacas

Ingrediente folosite


250 g arpacas

o ceapa mare

100 ml ulei

25g faina

cimbru

100 ml bulion

sare


Mod de preparare


Se spala bine arpacasul cu apa rece si se pune la fiert in apa clocotita cu sare.

Cand e pe jumatate fiert, se spala amidonul si se scurge.

Se taie ceapa marunt si se caleste in ulei cu faina si se stinge cu bulionul si puutina apa clocotita.

Adaugam arpacasul si cimbru si lasam la fiert la foc domol si se completeaza cu apa cat e cazul.

La servire se poate adauga smantana si/sau verdeata tocata.
Sus In jos
Dreamy

avatar

feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 48
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

MesajSubiect: Re: Meniu de post   Lun Mar 05, 2012 1:17 am

Ciorba de sfecla cu zeama de varza

Ingrediente folosite


1kg sfecla rosie

100g morcovi

o ceapa

doua rosii

150 g orez

25g faina

ulei

verdeaa

zeama de varza

sare


Mod de preparare


Sfecla impreuna cu morcovii si cu ceapa se curata , se taie cubulete si ceapa se toaca marunt.

Se calesc impreuna intr-o tigaie cu ulei, timp de circa 10 min. dupa care se adauga daina si se mai lasa inca 10 minute.

Se stinge cu apa si se lasa la fiert

Adaugam apoi orezul si rosiile taiate cuburi mari.

Zeama de varza se fierbe separat si se adauga la sfarsit.

Se serveste cu verdeata tocata dupa ce s-a potrivit de sare si piper.
Sus In jos
Dreamy

avatar

feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 48
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

MesajSubiect: Re: Meniu de post   Lun Mar 05, 2012 1:18 am

Ciuperci cu vin

Ingrediente folosite


12 ciuperci mari proaspete

1/2 lingura ceapa tocata

2 linguri ulei

2 catei de usturoi

1/4 cana vin alb

sare si piper


Mod de preparare


Se spala bine ciupercile si se pun intr-un vas Yena, lasat descoperit

Se presara cu sare, piper, usturoi pisat dizolvat in vin.

Se acopera vasul cu hartie de aluminiu.

Se pune la cuptor la 250 de grade timp de o jumatate de ora sau mai putin.

Se servesc fierbinti.
Sus In jos
Continut sponsorizat




MesajSubiect: Re: Meniu de post   

Sus In jos
 
Meniu de post
Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 2 din 3Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Dulciuri de post...
» Meniu pentru petrecere
» Depresia post partum - sau tristetea dupa nastere
» Hai sa slabim ! (9)

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
 :: DIN SUFLET PENTRU SUFLET (CLICK AICI)-
Mergi direct la: