BUN VENIT!


 
AcasaAcasa    FAQFAQ  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  

Radio Speranta Romania

Ultimele subiecte
»  Azi sa stins o stea
Vin Oct 11, 2013 8:06 pm Scris de gina.gina

» Steaua e favorită cu Rapid
Joi Apr 11, 2013 6:21 am Scris de Admin

» Stiinta si sanatate!
Vin Mar 01, 2013 8:58 am Scris de Admin

» Sport!
Mar Feb 26, 2013 2:11 am Scris de Admin

» PAPA BENEDICT
Lun Feb 11, 2013 5:11 am Scris de Admin

» Coreea de Nord se pregăteşte de RĂZBOI.
Joi Ian 31, 2013 8:19 am Scris de Admin

» REVISTA PRESEI
Mier Ian 09, 2013 11:20 am Scris de Admin

» SPORT
Vin Dec 21, 2012 12:43 am Scris de Florin

» SPORT
Vin Dec 21, 2012 12:43 am Scris de Florin

» Administraţia Naţională de Meteorologie.
Mier Dec 19, 2012 11:43 pm Scris de George

» Despre dezamagire
Mar Dec 18, 2012 1:45 am Scris de Lucia

» Structura Cabinetului şi nominalizările pe portofolii
Mar Dec 18, 2012 1:35 am Scris de Admin

»  Sfântul Ierarh Nicolae
Mier Dec 05, 2012 10:54 pm Scris de Admin

» De Ziua Naţională...
Sam Dec 01, 2012 8:59 am Scris de Admin

» Steaua-Dinamo
Dum Noi 04, 2012 10:49 am Scris de Admin

» Abracadabra
Joi Oct 25, 2012 3:10 pm Scris de Admin

» Intre inder si drac!
Joi Oct 25, 2012 3:07 pm Scris de Admin

» Costel
Joi Oct 25, 2012 3:04 pm Scris de Admin

» Leonard Cohen
Joi Oct 25, 2012 2:04 pm Scris de Admin

» Rezultate înregistrate în partidele disputate, joi, vineri, sâmbătă şi duminică, în etapa a XII-a a Ligii I, programul meciurilor de luni şi clasamentul competiţiei:
Lun Oct 22, 2012 4:26 am Scris de Admin

Subiectele cele mai active
Jocul Spanzuratoarea...
CE MUZICA ASCULTATI?
Muzica romaneasca
MUZICA INTERNATIONALA
Super bancuri.
Sa inceapa Trivia!
FOLCLOR
SA NE REAMINTIM.....
Meniu de post
LA MULTI ANI 2012!
Cuvinte-cheie
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 
Rechercher Cautare avansata

Distribuiţi | 
 

 RETETE- JAMIE OLIVER

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
AutorMesaj
Dreamy

avatar

feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 49
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

MesajSubiect: RETETE- JAMIE OLIVER   Vin Mar 16, 2012 10:46 pm

Budinca de ciocolata cu o portocala întreaga

6-8 PORTII
85 g unt • 55 g ciocolata neagra • 170 g faina cu praf de copt • 55 g
cacao pudra • 170 g zahar pudra • 2 oua • 2 linguri de lapte
PENTRU UMPLUTURA
1 portocala, de preferinta cu coaja subtire • 85 g unt • 85 g zahar pudra
Mai întâi, dati în clocot niste apa într-o cratita (deasupra careia, mai
târziu, veti gati la abur budinca), apoi puneti portocala întreaga în
apa, ca sa fiarba la foc mare timp de cel putin 10 minute, cu capacul
pus. În timp ce fierbe portocala, ungeti cu grasime un vas
termorezistent adânc si rotund, de capa citate 1,3 l, în care veti gati
budinca. Separat, într-un castron pus deasupra unei alte cratite cu apa
care fierbe, topiti untul si ciocolata. Iar pentru compozitia de
budinca, luati un alt castron, potrivit pentru mixer, si puneti în el
faina si pudra de cacao, adaugând untul si ciocolata (ambele topite),
apoi zaharul, ouale si laptele, dupa care mixati bine toate
ingredientele. Turnati cam doua treimi din aceasta compozitie în vasul
pregatit pentru budinca, facând o adâncitura în centru.

Între timp, portocala trebuie sa fi fiert cam 10 minute, iar coaja ei
probabil ca a devenit apetisanta si moale. Scoateti-o cu grija din apa.
Întepati-i coaja peste tot cu o furculita (eventual, cu una pentru
gratar) si asezati-o în adâncitura facuta în centrul compozitiei de
budinca. Optional, puteti sa sectionati portocala în mai multe bucati
(cu grija, pentru ca e înca fierbinte), sa scoateti sâmburii sau sa
îndepartati fibrele atoase din mijloc, dupa care s-o adunati la loc (asa
e mai usor de servit) — desi eu nu ma obosesc sa fac asta de obicei.

Pentru a finaliza umplutura, taiati untul cubulete si puneti-l împreuna
cu zaharul, tot în adâncitura, în jurul portocalei, apoi acoperiti
ingredientele cu amestecul de budinca ramas (cu ultima treime). Peste
marginile vasului întindeti o hârtie pergament, apoi o folie de
aluminiu. Asezati vasul cu budinca deasupra cratitei cu apa în clocot
(ar trebui ca nivelul apei sa ajunga pâna la jumatatea vasului cu
budinca). Gatiti budinca la abur timp de 2 ore. Nu uitati sa verificati
din când în când, pentru a vedea daca mai trebuie sa adaugati apa în
cratita. Rasturnati budinca pe un platou si serviti-o cu o crema dulce
din lapte si ou sau cu frisca.
Sus In jos
Dreamy

avatar

feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 49
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

MesajSubiect: Re: RETETE- JAMIE OLIVER   Vin Mar 16, 2012 10:47 pm

Pui în crusta de aluat

4 PORTII
905 g faina simpla • 2 lamâi mari • 2 mâini de frunze proaspete de salvie • 1 mâna
de frunze proaspete de cimbru • 8 catei de usturoi, decojiti • 8 linguri de ulei de
masline • sare de mare si piper negru proaspat macinat • 4 pui tineri, întregi

Puneti faina într-un castron mare si amestecati-o treptat cu 500 ml de
apa, pâna ce obtineti un aluat elastic, usor de framântat si nelipicios.
Acoperiti vasul cu aluat si puneti-l deoparte pâna pregatiti puii. Cu
ajutorul unui instrument de decojit legume, curatati coaja de la 1
lamâie si zdrobiti-o într-un mojar împreuna cu salvia, cimbrul si
usturoiul. Adaugati ulei de masline si asezonati compozitia din
abundenta. Aceasta marinata plina de savoare se potriveste cu aproape
toate felurile de carne. Suflecati-va mânecile si frecati puii cu
marinata, atât în interior, cât si la exterior. Taiati cealalta lamâie
si puneti câte o felie sau doua în cavitatea fiecarui pui.

Preîncalziti cuptorul la 220°C/treapta 7 la cel pe gaz. Luati aluatul, împartiti-l în patru bucati si
întin deti-o pe fiecare pâna ajunge la grosimea de 0,5 cm. Acum
înveliti fiecare pui cu câte o foaie de aluat, astfel încât sa obtineti 4
pachete închise etans. Lasati-le 5 minute dupa ce le-ati facut, apoi
coaceti-le 1 ora în cuptorul preîncalzit. Aluatul se va întari în cuptor
formând o crusta, care va mentine aburul în interior si va fragezi
puiul, pastrând în acelasi timp toata acea seva minunata din care va
rezulta un sos fantastic.

Când e gata, lasati puiul sa se racoreasca vreme de 15 minute, apoi aduceti-l la masa si, pentru
impresie artistica, rupeti crusta în fata invitatilor. Veti elibera o
aroma fermecatoare, numai buna de adulmecat. Foarte impresionant!
Serviti simplu, cu cartofi si verdeturi.
Sus In jos
Dreamy

avatar

feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 49
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

MesajSubiect: Re: RETETE- JAMIE OLIVER   Vin Mar 16, 2012 10:48 pm

Briose cu glazura de ciocolata

12 BUCÃTI
30 g stafide • 30 g caise uscate • 30 g curmale • 1 linguritã praf de copt •
140 g fãinã cu praf de copt • 30 g zahãr brun, tip muscovado • 1
lingurã sirop de zahãr • 1 ou mare • 30 g unt topit • 140 ml apã
fierbinte

PENTRU GLAZURA DE CIOCOLATÃ
40 g unt • 40 g zahãr pudrã • 40 g ciocolatã simplã • 70 ml smântânã dulce

Încãlziti cuptorul la 200oC/treapta 6 la cel pe gaz. Mixati în robotul
de bucãtãrie stafidele, caisele, curmalele, praful de copt si putinã
fãinã (doar atât cât sã nu se mai lipeascã fructele de lamele
robotului). Dacã nu aveti mixer, puteti tãia fructele foarte mãrunt cu
cutitul. Puneti amestecul într-un castron împreunã cu zahãrul brun,
siropul de zahãr, oul si untul topit si apoi amestecati-le bine. In
final, adãugati apa foarte fierbinte si restul de fãinã, dupã care
bateti bine cu un tel.

Turnati compozitia în 12 cupe de hârtie pentru briose (eu pun câte douã
suporturi de hârtie unul într-altul, ca sã sustinã mai ferm aluatul) si
asezati-le într-o tavã. Coaceti timp de aproximativ 15 minute în
cuptorul preîncãlzit.

Între timp, topiti într-un vas toate ingredientele pentru glazura de
ciocolatã si lãsati-le sã clocoteascã un timp, pânã când amestecul se
închide usor la culoare. Luati vasul de pe foc si lãsati sosul sã se
rãceascã pânã când se îngroasã. Apoi turnati câte putin deasupra
fiecãrei briose.
Sus In jos
Dreamy

avatar

feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 49
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

MesajSubiect: Re: RETETE- JAMIE OLIVER   Vin Mar 16, 2012 10:49 pm

Piept de pui la pachet, cu ciuperci, unt, vin alb si cimbru




Pentru 2 protii

2 bucati a cate 200 g piept de pui, fara piele

1 mana de ciuperci porcini uscate

255 g ciuperci amestecate, rupte in bucati

1 pahar mare de vin alb

3 cubulete mari de unt

1 mana de cimbru proaspat

2 catei de usturoi, decojiti si feliati



Deoarece reteta este pentru 2 persoane, voi face un pachet mai mare, in
care sa incapa tot. Folosind folie lata de aluminiu, pregatiti pachetul
punand 2 bucati de folie una peste alta (cam de lungimea a 2 cutii de
pantofi), sigiland 3 laturi si lasand-o pe ultima deschisa.

Incalziti cuptorul la 220°C/ treapta 7 la cel pe gaz. Amestecati toate
ingredientele intr-un castron, inclusiv puiul. Puneti amestecul in
pachetul de aluminiu, cu tot sosul de vin, avand grija sa nu per forati
folia. Sigilati ultima latura, asigurandu-va ca pachetul e inchis etans,
si asezati-l intr-o tava pentru cuptor. Puneti tava la foc mare pe
plita pentru 1 minut, ca sa se incinga, apoi coaceti 25 de minute la
nivelul din mijloc al cuptorului.

Scoateti pachetul din cuptor si puneti-l pe o farfurie intinsa, apoi
desfaceti folia. Puteti modifica reteta dupa dorinta — pastarnacul,
slanina afumata si vinul rosu merg la fel de bine, in acest caz.
Sus In jos
Dreamy

avatar

feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 49
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

MesajSubiect: Re: RETETE- JAMIE OLIVER   Vin Mar 16, 2012 10:51 pm

Tort de ciocolată cu migdale şi nuci

Ingrediente pentru 8 porţii:


150 g migdale, fără coajă şi pieliţă

150 g nuci, fără coajă şi măcinate fin

300 g ciocolată menaj de cea mai bună calitate (70% pudră de cacao)

1 linguriţă cu vârf de pudră de cacao de cea mai bună calitate

255 g unt

100 g zahăr pudră

6 ouă mari ecologice, cu albuşurile separate de gălbenuşuri

sare



Preîncălziţi cuptorul la 190°C/treapta 5 la cel pe gaz. Acoperiţi
fundul unei tăvi rotunde, cu diametrul de 20-25 cm, cu o bucată de
hârtie pergament, apoi ungeţi-o peste tot cu unt şi tapetaţi-o cu făină.
Puneţi migdalele şi nucile într-un robot de bucătărie şi măcinaţi-le
fin. Apoi adăugaţi ciocolata şi pudra de cacao şi mai amestecaţi totul
încă 30 de secunde, astfel încât să mărunţiţi şi ciocolata. Mutaţi totul
într-un alt vas. Puneţi în robot untul şi zahărul şi bateţi totul până
ce compoziţia capătă un aspect subţire şi pufos. În acest punct,
adăugaţi în robot gălbenuşurile, unul câte unul, apoi turnaţi înapoi
compoziţia cu ciocolată.

Într-un alt vas, bateţi albuşurile împreună cu un praf de sare, până ce
obţineţi o spumă tare. Adăugaţi cu grijă albuşurile peste amestecul cu
ciocolată, unt, migdale şi nuci. Turnaţi apoi compoziţia rezultată în
tava pentru copt. Aşezaţi tava în cuptorul preîncălzit şi coaceţi timp
de circa 1 oră. Pentru a verifica dacă tortul este gata, introduceţi în
aluat o scobitoare (sau vârful unui cuţit) timp de 5 secunde; atunci
când o scoateţi, ar trebui să nu aibă aluat lipit pe ea. Serviţi cu
frişcă bătută, îngheţată sau creme fraiche.
Sus In jos
Dreamy

avatar

feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 49
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

MesajSubiect: Re: RETETE- JAMIE OLIVER   Vin Mar 16, 2012 10:52 pm

placinta cu peste



Ingrediente (pentru 6 portii):


5 cartofi mari, decojiti si taiati in cubulete de aproximativ 2,5 cm,


sare si piper negru proaspat macinat,


2 oua ecologice


2 maini mari de spanac proaspat,


1 ceapa, tocata marunt,


1 morcov, injumatatit si tocat marunt,


ulei de masline extravirgin,


circa 285 ml de smantana dulce,


2 maini zdravene de branza Cheddar maturata sau parmezan ras,


sucul de la 1 lamaie,


1 lingurita cu varf de mustar englezesc,


1 mana mare de patrunjel verde, tocat marunt,


455 g de file de eglefin sau cod, fara piele sau oase si taiat in bucati lungi,


nucsoara (optional).





Mod de preparare:


Preincalziti
cuptorul la 230°C/treapta 8 la cel pe gaz. Puneti cartofii in apa
clocotita cu sare si fierbeti-i timp de 2 minute. Puneti si ouale la
fiert si tineti-le pe foc inca 8 minute, pana devin tari, moment in care
si cartofii ar trebui sa fie patrunsi bine. In paralel, pentru a-l gati
la aburi, puneti spanacul intr-o strecuratoare deasupra oalei. Nu va va
lua mai mult de 1 minut. Atunci cand spanacul e gata, scoateti-l din
strecuratoare si eliminati excesul de apa presandu-l cu grija. Apoi
scurgeti si cartofii cu ajutorul strecuratoarei. Scoateti ouale,
puneti-le in apa rece, apoi decojiti-le si taiati-le in sferturi.
Dati-le deoparte.



Intr-un
alt vas, prajiti la foc mic ceapa si morcovul, in putin ulei de
masline, pentru aproximativ 5 minute, apoi adaugati smantana si aduceti
la punctul de fierbere. Luati vasul de pe foc si adaugati branza, sucul
de lamaie, mustarul si patrunjelul verde.



Puneti
spanacul, pestele si ouale intr-un vas de lut de marime potrivita si
amestecati totul, turnand deasupra sosul cremos de legume. Cartofii
fierti ar trebui sa fie bine scursi si facuti piure — mai turnati peste
ei putin ulei de masline, sare, piper si putina nucsoara, daca doriti.
Raspanditi-i deasupra pestelui. Nu va deranjati sa migaliti placinta,
astfel incat sa arate impecabil — este un fel de mancare nepretentios si
consistent. Dati-o la cuptor timp de aproximativ 25-30 de minute, pana
cand se rumenesc cartofii. Serviti alaturi de niste mazare sau de ceva
verdeturi, fara sa uitati de fasolea coapta si de ketchup. Are o
consistenta lipicioasa, dar deosebit de gustoasa.
Sus In jos
Dreamy

avatar

feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 49
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

MesajSubiect: Re: RETETE- JAMIE OLIVER   Vin Mar 16, 2012 10:54 pm

Painea


Ingrediente

30 g drojdie proaspata sau 21 g drojdie uscata (3x7 pliculete)

30 g miere (sau zahar)

625 ml apa calduta

500 g faina alba

500 g faina grisata (daca nu puteti face rost

de faina grisata, atunci merge si faina simpla)

30 g sare

niste faina si gris pentru pudrare



Etapa 1. Dizolvati drojdia si mierea (sau zaharul) in jumatate din canti tatea de apa calduta.

Etapa 2. Pe cea mai mare suprafata curata pe care o aveti la dispozitie
(chiar si un bol mare e bun daca suprafetele sunt limitate), faceti o
gramajoara de faina, faina grisata si sare. Cu o mana, faceti o groapa
mica in mijloc. (Daca se poate, este de preferat sa incalziti faina si
faina grisata.)

Etapa 3. Turnati in mijloc amestecul de drojdie si miere (zahar)
dizolvate si, cu patru degete de la o mana, faceti miscari circulare,
din centru catre exterior, incorporand usor ingredientele uscate pana
cand amestecul de drojdie este absorbit. Apoi turnati in mijloc cealalta
jumatate din cantitatea de apa calduta si incorporati treptat toata
faina pentru a obtine un aluat moale. (Anumite tipuri de faina pot avea
nevoie de putin mai multa apa, asa ca nu va fie frica sa potriviti
cantitatile.)

Etapa 4. Framantatul! Aceasta este partea cea mai buna, doar intindeti,
turtiti si strangeti aluatul incontinuu timp de 5 minute. Aceasta
dezvolta structura aluatului si a glutenului. Daca aluatul vi se lipeste
de maini, frecati-le pur si simplu una de alta cu putina faina. Puteti
parcurge etapele 2, 3 si 4 cu robotul de bucatarie, daca vreti,
folosind dispozitivul pentru aluat.

Etapa 5. Pudrati-va mainile cu faina acum si pudrati usor si aluatul.
Dati-i o forma rotunda si puneti-l intr-o tava de copt. Crestati aluatul
cu un cutit — aceasta ii va permite sa se destinda si sa dospeasca mai
repede.

Etapa 6. Lasati aluatul sa dospeasca pentru prima data. Practic, vrem
sa isi dubleze volumul. Aceasta este probabil cea mai buna perioada
pentru a incalzi cuptorul (vezi temperaturile potrivite pentru fiecare
tip de paine). Pentru ca aluatul sa dospeasca foarte repede, e bine sa
aveti un loc cald, umed, unde sa nu fie curent, de exemplu, langa masina
de gatit, in uscatorie, in incalzitorul de vesela al unei masini de
gatit sau pur si simplu intr-o camera calda, si il puteti acoperi cu o
folie daca doriti sa grabiti dospirea. Acest proces desavarseste aroma
fainii si ar trebui sa dureze de la aproximativ 40 de minute pana la o
ora si jumatate, in functie de conditii.

Haideti sa vorbim despre dospire, ca sa stiti ce se intampla. Drojdia
se hraneste acum cu miere sau zahar in mijlocul caldurii apei. Teoretic,
cele trei lucruri de care toate bacteriile au nevoie pentru a se
dezvolta sunt caldura, umezeala si alimentele. Oricare dintre ele aflata
in exces va neutraliza drojdia (dar si sarea, pe care am folosit-o
pentru a asezona painea — nu este la fel de buna fara ea, dar aceasta
incetineste dospirea intr-o oarecare masura).

Etapa 7. Asa este, aluatul si-a dublat volumul si e timpul sa trecem la
treaba. Framantati-l si loviti-l cu pumnul, scotand tot aerul afara,
aproximativ 1 minut.

Etapa 8. Dati aluatului ce forma vreti — rotunda, plata, de paine
umpluta, oricare (vedeti variantele urmatoare) — si lasati-l sa
dospeasca pentru a doua oara intr-un loc cald pana cand isi dubleaza
volumul. Important este sa nu va pierdeti increderea acum; daca nu vi se
pare suficient de crescut, lasati-l putin mai mult si verificati daca
este destul de cald sau daca nu cumva este curent in locul in care l-ati
asezat.

Etapa 9. Acum e timpul sa coacem painea. Dupa cat ati muncit, nu va
irositi acum toate eforturile depuse. Vreti sa pastrati aerul in
interiorul painii, asa ca nu o loviti, puneti-o foarte atent in cuptor
si nu trantiti usa. Coaceti conform timpului din reteta si temperaturii
date in variantele care urmeaza sau pana s-a facut. Va puteti da seama
daca este facuta lovind fundul usor (daca este intr-un vas, va trebui sa
o scoateti) — daca suna a gol, este gata, daca nu, atunci mai bagati-o
inca putin in cuptor.


Etapa 10. Puneti painea pe o polita sa se raceasca.
Sus In jos
Dreamy

avatar

feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 49
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

MesajSubiect: Re: RETETE- JAMIE OLIVER   Vin Mar 16, 2012 10:57 pm

Chiftele cu cartofi prajiti






  • Ingrediente



    - 1 kg Carne porc
    - o ceapa tocata marunt (eu am folosit o legatura de ceapa verde tocata marunt)
    - un varf de cutit seminte de chimen.
    - o lingura seminte de coriandru (n-am pus )
    - o mana de parmezan ras (n-am pus)
    - o lingura cu varf mustar englezesc (eu am folosit rusesc)
    - 1 ou mare
    - 100 gr pesmet
    - sare, piper
    - chifle de hamburger (optional)

    pt cartofi:
    - 2 kg cartofi mari
    - ulei de masline
    - usturoi




  • Mod de preparare



    Se ia carnea, se taie bucati si se da prin robotul de bucatarie,
    Separat se caleste ceapa (sa se inmoaie dar sa nu prinda culoare) apoi
    se adauga peste carnea tocata.
    Tot peste carnea tocata se mai adauga chimenul si coriandrul pisat,
    parmezanul, mustarul, oul, 50 gr pesmet, sare si piper proaspat macinat
    apoi se mai amesteca la robot.

    Se formeaza chiftele de marimea unei pastile de hamburger, se preasara
    cu pesmet , se baga la frigider si se lasa sa stea (acoperite
    bineinteles) o ora (sau mai putin).

    Intre timp se fierb cartofii in coaja timp de aproximativ 10 minute,
    Intre timp se preincalzeste cuptorul la 230 de grade. Se scurg, se
    curata si se taie fasii ca si pentru cartofii prajiti.
    Se incinge ulei intr-o tigaie si se adauga usturoiul pisat si cartofii
    taiati fasii, se lasa la prajit timp de 2-3 minute timp in care
    amestecam cartofii cu usturoiul si adaugam sare si piper proaspat
    macinat.
    Turnam continutul tigaii intr-o tava si o introducem in cuptorul
    preincalzit pentru vre-o 25-30 de minute pana se fac crocanti.

    Se scot chiftelele din frigider si se prajesc intr-o tigaie cu putin
    ulei la foc mediu timp de 8-10 minute.



  • Mod de servire


    Se poate servi sub forma de hamburger (in chifla, cu
    castraveciori murati, ketchup (bleah), mustar, rosii, salata) sau pur si
    simplu pe farfurie cu niste castraveti murati/rosii si cu sos
    tartar/mustar.
Sus In jos
Dreamy

avatar

feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 49
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

MesajSubiect: Re: RETETE- JAMIE OLIVER   Vin Mar 16, 2012 10:58 pm

Risotto cu sparanghel, menta si lamaie


Ingrediente



Orez
Ceapa
Telina
Unt
Ulei de masline
Vin alb
Supa
Sparanghel
Parmezan
Coaja de lamaie rasa
Menta
Sare
Piper
Mod de preparare



Am taiat ceapa si telina.
Am pus la topit pe foc mai mititel jumatate de lingura de unt cu doua
linguri de ulei de masline, in care am adaugat ceapa si telina si le-am
lasat sa se inmoaie.
am adaugat 300 gr orez si-am amestecat
Am pus vinul alb, cam 100 ml, amestecand in continuare
De aici se continua cu pregatirea traditionala a risottoului, se adauga
cate un polonic de supa fierbinte si se amesteca pana e absorbit de
orez, apoi se adauga urmatorul polonic de supa.

Amestecatul in risotto continua, printre picaturi se taie sparanghelul,
partea lemnoasa (2 cm jumatate) se arunca, varfurile se pastreaza
oarecum intacte.
Cand risottoul e aproape gata se adauga sparanghelul, inca putina supa,
si se amesteca in continuare.
Risottoul, spune Jamie, trebuie sa fie moale, cremos, putintel mai apos
decat credeti ca il vreti. Se ia de pe foc si se adauga 4 linguri de
unt, vreo 2 maini de parmezan ras, coaja rasa si zeama de la o lamaie,
menta dupa gust. Se drege de sare si piper
Se amesteca bine, se pune capacul pe cratita si se lasa sa se odihneasca
1-2 minute.
Sus In jos
Dreamy

avatar

feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 49
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

MesajSubiect: Re: RETETE- JAMIE OLIVER   Vin Mar 16, 2012 10:59 pm

Pui maryland la tava






  • Ingrediente



    4 bucati de piept de pui
    4 stiuleti de porumb(300 gr de porumb congelat)
    1 conserva de fasole canellini sau lima (eu am gasit doar o salata din 4 feluri)
    2 banane
    1 pahar mare de vin alb
    300 ml smantana groasa
    50 gr unt
    12 felii bacon(am pus cubulete de la aldis)
    1 mana de menta proaspata




  • Mod de preparare



    Puneti porumbul, fasolea jumatate boabe,jumate zdrobita int-o tava medie.
    Pieptul de pui batut l-am rulat cu 2 feliute de banane l-am indesat printre boabe si am turnat deasupra vinul si smantana.
    Am presarat baconul.
    La cuptor la 220 grade 30-40 de minute, eu l-am tinut mai mult, pana s-a evaporat aproape tot sosul.

Sus In jos
Continut sponsorizat




MesajSubiect: Re: RETETE- JAMIE OLIVER   

Sus In jos
 
RETETE- JAMIE OLIVER
Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Retete de bors facut in casa
» Retete arabesti, diverse
» retete muraturi din Bucovina
» Retete pentru steamer (aparat de gatit cu aburi)
» Retete de torturi.

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
 :: DIN SUFLET PENTRU SUFLET (CLICK AICI)-
Mergi direct la: