BUN VENIT!


 
AcasaAcasa    FAQFAQ  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  

Radio Speranta Romania

Ultimele subiecte
»  Azi sa stins o stea
Vin Oct 11, 2013 8:06 pm Scris de gina.gina

» Steaua e favorită cu Rapid
Joi Apr 11, 2013 6:21 am Scris de Admin

» Stiinta si sanatate!
Vin Mar 01, 2013 8:58 am Scris de Admin

» Sport!
Mar Feb 26, 2013 2:11 am Scris de Admin

» PAPA BENEDICT
Lun Feb 11, 2013 5:11 am Scris de Admin

» Coreea de Nord se pregăteşte de RĂZBOI.
Joi Ian 31, 2013 8:19 am Scris de Admin

» REVISTA PRESEI
Mier Ian 09, 2013 11:20 am Scris de Admin

» SPORT
Vin Dec 21, 2012 12:43 am Scris de Florin

» SPORT
Vin Dec 21, 2012 12:43 am Scris de Florin

» Administraţia Naţională de Meteorologie.
Mier Dec 19, 2012 11:43 pm Scris de George

» Despre dezamagire
Mar Dec 18, 2012 1:45 am Scris de Lucia

» Structura Cabinetului şi nominalizările pe portofolii
Mar Dec 18, 2012 1:35 am Scris de Admin

»  Sfântul Ierarh Nicolae
Mier Dec 05, 2012 10:54 pm Scris de Admin

» De Ziua Naţională...
Sam Dec 01, 2012 8:59 am Scris de Admin

» Steaua-Dinamo
Dum Noi 04, 2012 10:49 am Scris de Admin

» Abracadabra
Joi Oct 25, 2012 3:10 pm Scris de Admin

» Intre inder si drac!
Joi Oct 25, 2012 3:07 pm Scris de Admin

» Costel
Joi Oct 25, 2012 3:04 pm Scris de Admin

» Leonard Cohen
Joi Oct 25, 2012 2:04 pm Scris de Admin

» Rezultate înregistrate în partidele disputate, joi, vineri, sâmbătă şi duminică, în etapa a XII-a a Ligii I, programul meciurilor de luni şi clasamentul competiţiei:
Lun Oct 22, 2012 4:26 am Scris de Admin

Subiectele cele mai active
Jocul Spanzuratoarea...
CE MUZICA ASCULTATI?
Muzica romaneasca
MUZICA INTERNATIONALA
Super bancuri.
Sa inceapa Trivia!
FOLCLOR
SA NE REAMINTIM.....
Meniu de post
LA MULTI ANI 2012!
Cuvinte-cheie
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 
Rechercher Cautare avansata

Distribuiţi | 
 

 RETETE

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
AutorMesaj
Dreamy

avatar

feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 49
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

MesajSubiect: RETETE   Mier Apr 04, 2012 5:40 am

Placinta de pui cu praz si foietaj

Ingrediente


praz, telina, morcov, pui fara os (am pus piept), carnati de porc proaspeti, vin alb, unt, ulei de masline, lapte, [smantana si supa], faina, busuioc (reteta cere proaspat dar nu aveam decat uscat), aluat foietaj, un ou.

Mod de preparare


1. Pentru inceput prazul, telina si morcovul se calesc in unt amestecat cu ulei. Se adauga si carnita de pui. Cand sunt cat de cat gata se pune si un pahar de vin si unul de apa (supa), faina, sare, piper si busuioc, nitzel lapte si smantana si se lasa sa fiarba pana cand sosul este dens (se amesteca, fireste). Preparatul poate fi servit si ca atare cu o garnitura sau pastrat la rece 2. Carnaciorii de porc se despielitzeaza si se fac mici chiftelutze care se pun in tigaie cu sau fara ulei, dupa cum doriti si se prajesc. 3. Se taie aluatul ca sa putem capaci vasele in care vom servi "placinta" si batem un ou ca sa ungem marginea vaselor (sau vasului). Eu am folosit castroane de lut individuale dar puteti pune totul intr-un singur vas mai mare. am pus din compozitia de praz si pui. Am adaugat chiftelutele pe deasupra, apoi am pus capacul de aluaat, am uns cu ou si am presarat si nitel susan. Cand aluatul s-a copt ...e gata!
Sus In jos
Dreamy

avatar

feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 49
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

MesajSubiect: Re: RETETE   Mier Apr 04, 2012 5:42 am

Piept de pui in sos de smantana, usturoi si patrunjel

Ingrediente


2 bucati piept pui 50 g unt 1 lingura faina 50 ml lapte dulce 150 ml smantana 4 catei usturoi sare piper patrunjel proaspat ulei ptr prajit pieptul de pui

Mod de preparare


Pentru piept de pui in sos de smantana, usturoi si patrunjel am spalat carnea de pui, am uscat-o bine cu servete, si am taiat-o bucati potrivite (nu foarte mici). Am sarat si piperat bucatile de piept si le-am lasat sa se odihneasca vre-o ora in frigider. Dupa 1 ora, am prajit pieptul in ulei incins, iar cand a fost gata, l-am scos si l-am tinut la cald pana am pregatit sosul.

Am topit untul pe foc mic. Am adaugat o lingura de faina si am amestecat rapid. Am stins cu putin lapte dulce si cu smantana. Daca sosul este prea gros, se mai dilueaza cu putin lapte dulce. Am sarat si piperat, am adaugat usturoiul pisat, si am lasat cateva minute, la foc mic.

Bucatile de piept de pui prajit le-am pus intr-un vas de yena, peste carne am adaugat sosul de smantana. Am dat la cuptor pentru cca 20 minute. Apoi am adaugat patrunjelul verde tocat marunt si am mai dat la cuptor 5 min. Am pus apoi 1 lingura delikat si am mai lasat inca vreo 5 minute.
Sus In jos
Dreamy

avatar

feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 49
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

MesajSubiect: Re: RETETE   Mier Apr 04, 2012 5:44 am

Ficatei inecati in vin

Ingrediente


500g ficatei de pui, 150 ml vin rosu demisec, 2 cepe rosii, 3 catei de usturoi, 5 linguri ulei de masline, foi de dafin (doua), patrunjel, sare si piper boabe.

Mod de preparare


Iata ficateii inecati in vin:
Ficateii se spala, se sareaza si se pun intr-o tava pentru cuptor. Ceapa se taie pestisori, usturoiul feliute si se pun peste ficateii de pui.

Se mai adauga 5 linguri ulei de masline, 150 ml vin rosu demisec, cateva boabe de piper si foi de dafin . Se da la cuptor 30-40 minute.
Sus In jos
Dreamy

avatar

feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 49
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

MesajSubiect: Re: RETETE   Mier Apr 04, 2012 5:46 am

Paste delicioase la cuptor

Ingrediente


400g paste fainoase (de orice tip)400g smantana400g cascaval1 ousare dupa gustpiper dupa gust

Mod de preparare




Pastele delicioase la cuptor se pot prepara din orice fel de paste fainoase: tagliatelle, farfalle, macaroane etc.

Se fierb pastele in apa sarata si cateva picaturi de ulei pentru a vita sa se lipeasca. Pana atunci se pregateste sosul: se bate oul, se adauga smantana, 300g de cascaval razuit marunt, sare si piper dupa gust. Dupe ce am strecurat si limpezit pastele se lasa sa se scurga. Se amesteca cu sosul si se pun intr-o tava termorezistenta. Restul de 100g de cascaval se razuie, se pune deasupra, si pastele se baga la cuptor pana cascavalul se topeste si prinde culoare.
Sus In jos
Dreamy

avatar

feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 49
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

MesajSubiect: Re: RETETE   Mier Apr 04, 2012 5:56 am

Pizza mamaliga cu branza si jumari

Ingrediente


Ingrediente pentru mamaliga: 300 g malai sare apa Ingrediente pentru topping: jumari salam 2 oua branza telemea cascaval masline bulion branza topita cartofi prajiti


  • Mod de preparare


    Pizza mamaliga cu branza si jumari se prepara in felul urmator:
    Intr-un ceaun sau într-o oala de circa 3 litri se pune apa cu sare, iar cand apa da in clocot, se toarna malaiul sub forma de ploaie şi se amesteca 10-15 minute pe foc domol pana se rascoace bine. Se aduna apoi cu o lingura la mijloc si se toarna intr-o tava de pizza.
    Blatul de mamaliga astfel obtinut se unge cu bulion. Peste bulion se pune salamul , sunca, apoi se presara branza telemea, cascavalul, branza topita, cartofii prajiti si maslinele. Se bat si doua oua si se pun peste.
    Se baga la cuptor aproximativ 20 de minute.


  • Mod de servire


    Pizza mamaliga cu branza si jumari se serveste calda.
  • Sus In jos
    Dreamy

    avatar

    feminin Balanta Mesaje : 3391
    Data nasterii : 25/09/1968
    Data de inscriere : 29/10/2011
    Varsta : 49
    Localizare : Ardeal

    Agenda personala
    Ocupatie: Statistician
    Relatii:
    Studii:

    MesajSubiect: Re: RETETE   Mier Apr 04, 2012 5:58 am

    Paste all'arrabbiata

    Ingrediente


    1 pachet de paste 500g suc de rosii 2-3 catei de usturoi 50ml vin alb(optionaI) 1 lingurita seminte de ardei ulei, sare si piper dupa gust

    Mod de preparare


    Paste all'arrabbiata este o retete de paste traditionala.
    Se pun pastele Ia fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. Intre timp se pun uleiul, semintele de ardei si usturoiul zdrobit (sau tocat marunt-depinde cum va place) intr-o tigaie la foc mediu. Cand usturoiul s-a rumenit un pic se stinge cu vin sau apa (50 ml), se lasa 2-3 min.,se adauga sucul de rosii si se lasa la foc potrivit cca 7-8 min.
    Cand s-au fiert pastele se adauga in sos si amesteca cca 1 min la foc mic.
    Sus In jos
    Dreamy

    avatar

    feminin Balanta Mesaje : 3391
    Data nasterii : 25/09/1968
    Data de inscriere : 29/10/2011
    Varsta : 49
    Localizare : Ardeal

    Agenda personala
    Ocupatie: Statistician
    Relatii:
    Studii:

    MesajSubiect: Re: RETETE   Mier Apr 04, 2012 6:01 am

    Chiftelute vegane

    Ingrediente


    - 7 cartofi mari- 3 morcovi marisori- 1/2 telina mare- faina alba- ulei- condimente dupa gust: sare, piper- usturoi (facultativ)

    Mod de preparare


    Chiftelutele vegane sunt delicioase. Am preparat aceasta reteta de post pentru ca ai mei au hotarat sa posteasca. Ii apreciez, mai ales ca mama este un consumator mare de lactate, iar tata carnivor.

    Asa ca meniul zilnic trebuie sa fie cat mai variat si gustos. Asa ca am intrat in bucatarie cu ganduri mari de creatie, azi facem chiftelute. Dar, de post!

    Legumele se pun la fiert. Dupa ce sunt fierte si racite, se curata, se paseaza, se amesteca cu 2 maini de faina (asta a fost masuratoarea mea), ulei- 5 linguri si condimente dupa gust.

    Mai apoi se fac chiftelute, se aseaza in tava de copt si se ung cu putin ulei deasupra. Eu le-am pus la copt in cuptor pentru a fi mai usoare la stomac. Am pus hartie de copt in tava si am uns-o cu putin ulei.

    Le-am lasat la cuptor pana s-au rumenit putin. Trebuie sa specific faptul ca eu le-am intors in tava pentru a fi uniforme la culoare.

    Pofta buna!
    Sus In jos
    Dreamy

    avatar

    feminin Balanta Mesaje : 3391
    Data nasterii : 25/09/1968
    Data de inscriere : 29/10/2011
    Varsta : 49
    Localizare : Ardeal

    Agenda personala
    Ocupatie: Statistician
    Relatii:
    Studii:

    MesajSubiect: Re: RETETE   Mier Apr 04, 2012 6:02 am

    Supa cu legume

    Ingrediente


    1 ceapa 1 morcov 1 cartof bucati de broccoli mazare porumb 1 cub concentrat 3 cani de apa tarhon uscat

    Mod de preparare


    Supa cu legume este una dintre cele mai simple retete pe care le puteti incerca. Pentru aceasta reteta de supa puteti folosi orice fel de legume va plac mai mult. Am taiat legumele cubulete.
    Se pune apa la fiert si se adauga legumele.
    Se pune si cubul concentrat si tarhonul.
    E gata cand s-au fiert legumele.
    Sus In jos
    Dreamy

    avatar

    feminin Balanta Mesaje : 3391
    Data nasterii : 25/09/1968
    Data de inscriere : 29/10/2011
    Varsta : 49
    Localizare : Ardeal

    Agenda personala
    Ocupatie: Statistician
    Relatii:
    Studii:

    MesajSubiect: Re: RETETE   Mier Apr 04, 2012 6:05 am

    Supa cu mazare si paste

    Ingrediente


    1 lingura de ulei extra virgin 1 ceapa mica taiata marunt 2 catei de usturoi 1 morcov taiat cubulete 1 litru de supa sau apa cu concentrat o mana de paste de marime mica 100 gr mazare congelata 2-3 linguri parmiggiano

    Mod de preparare


    Supa cu mazare si paste este o reteta simpla si foarte hranitoare. Pentru aceasta reteta de supa se caleste ceapa,morcovul si usturoiul cam 5 minute.
    Se adauga supa, mazarea si se fierbe 5 minute. Se adauga pastele si se mai tine pe foc inca vreo 5 minute.
    Sus In jos
    Dreamy

    avatar

    feminin Balanta Mesaje : 3391
    Data nasterii : 25/09/1968
    Data de inscriere : 29/10/2011
    Varsta : 49
    Localizare : Ardeal

    Agenda personala
    Ocupatie: Statistician
    Relatii:
    Studii:

    MesajSubiect: Re: RETETE   Mier Apr 04, 2012 6:07 am

    Ciorba de dovlecei cu smantana

    Ingrediente


    - 1 dovlecel mai mare sau 2 mai mici - 1 morcov - 1 ardei rosu - 2 felii de telina - 1 ceapa mica - 100 gr smantana - 2 galbenusuri - sare, piper, boia - patrunjel tocat

    Mod de preparare


    Ciorba de dovlecei cu smantana este delicioasa si simplu de preparat. De cand am descoperit aceasta reteta de ciorba cel putin o data la 2 saptamani o pregatesc. Este foarte bunaaa!

    Spalam, curatam si taiem cubulete mici toate legumele. In putin ulei calim ceapa impreuna cu ardeiul, morcovul si telina. Apoi turnam peste legume apa, in functie de cantitatea pe care doriti s-o pregatiti, condimentam cu sare si piper dupa gust. Cand legumele sunt aproape fierte adaugam cubuletele de dovlecei. Continuam fierberea inca aprox 15 min, verificam daca toate legumele sunt fierte si luam vasul de pe foc. Intr-un vas amestecam galbenusurile cu smantana si boiaua dulce, adaugam cateva linguri din ciorba, omogenizam bine si cand ciorba s-a mai racit putin adaugam amestecul de smantana. Daca va place mai acrisoara puteti sa adaugati o lingurita de otet de mere sau in compozitia de smantana se poate adauga si iaurt. Deasupra presaram patrunjel.
    Sus In jos
    Dreamy

    avatar

    feminin Balanta Mesaje : 3391
    Data nasterii : 25/09/1968
    Data de inscriere : 29/10/2011
    Varsta : 49
    Localizare : Ardeal

    Agenda personala
    Ocupatie: Statistician
    Relatii:
    Studii:

    MesajSubiect: Re: RETETE   Mier Apr 04, 2012 6:09 am

    Macrou cu ierburi de Provence si sofran

    Ingrediente


    1 kg macrou 1 ceapa alba, taiata rondele 4 catei de usturoi,taiati,pisati,intregi - chiar las asta la alegerea voastra 2 ardei verzi,taiati cuburi mai mari 1/2 kg rosii,taiate rondele 1 lingurita de ierburi de provence 1/4 lingurita sofran diluat in apa fierbinte sare,piper ulei de masline extra virgin patrunjel verde

    Mod de preparare


    Macrou cu ierburi de Provence si sofran este o reteta fina si delicioasa. Cheia acestei retete cu peste sunt condimentele. Se curata pestele si se taie in bucati de aproximativ 5 cm...hai ca va las sa le taiati mai mari sau chiar sa le lasati intregi daca chiar vreti.
    Se aseaza pe o tava asa pe rand: ceapa,usturoiul,ardeii verzi si rosiile.
    Dupa ce ati asternut patul,puneti bucatile de peste pe el,presarati ierburile de provence, puneti sofranul diluat.
    Se da tava la cuptor si se tine pana cand pestele a devenit alb (daca partea de pe langa os s-a facut se poate opri focul). Ma aventurez si zic ca a durat cam 30 minute.
    Se presara cu patrunjel proapat, taiat marunt si se pun vreo 2 linguri de ulei de masline extra virgin,pentru un plus de aroma.
    Sus In jos
    Dreamy

    avatar

    feminin Balanta Mesaje : 3391
    Data nasterii : 25/09/1968
    Data de inscriere : 29/10/2011
    Varsta : 49
    Localizare : Ardeal

    Agenda personala
    Ocupatie: Statistician
    Relatii:
    Studii:

    MesajSubiect: Re: RETETE   Mier Apr 04, 2012 6:11 am

    Macrou la cuptor

    Ingrediente


    7 buc macrou, 2 cepe, 1 morcov, 2 rosii, 400 ml vin alb, 50 ml ulei, 1 leg marar verde, 2 lamai, 3 foi dafin, delikat, piper macinat, oregano, boia iute.

    Mod de preparare


    Macrou la cuptor este o delicioasa reteta de peste pe care o puteti foarte rapid pregati. Pestilor li se taie capetele si aripile, apoi li se scot maruntaiele.Se spala bine interior-exterior.
    Intr-un castron se pun pestii, vinul, boiaua si sucul de la 1/2 de lamaie si se lasa la marinat cam 30 min.
    Intre timp morcovul se rade, ceapa se taie julien. Rosiile se taie cubulete, iar mararul se taie fin. O lamaie si cealalta 1/2 de lamaie se taie felii. Dupa marinare, pestele se aseaza intr-o tava.
    Adaugam ceapa, morcovul, rosiile si 1-2 felii de lamaie taiate sferturi. Zeama in care a stat pestele se toarna in tava.
    Dam gust cu delikat si condimentam. Introducem pestele la cuptor 45 de min, la foc moderat. Dupa coacere asezam macroul pe un platou.
    Din legumele coapte pastram cateva cuburi de rosii.
    Restul de legume amestecate cu vinul din tava, le pasam cu blenderul. Se formeaza un sos.
    Ornam macroul cu felii de lamaie si rosiile coapte pastrate.
    Presaram cu marar verde.
    Sus In jos
    Dreamy

    avatar

    feminin Balanta Mesaje : 3391
    Data nasterii : 25/09/1968
    Data de inscriere : 29/10/2011
    Varsta : 49
    Localizare : Ardeal

    Agenda personala
    Ocupatie: Statistician
    Relatii:
    Studii:

    MesajSubiect: Re: RETETE   Mier Apr 04, 2012 6:12 am

    Macrou in saramura

    Ingrediente


    6 bucati macrou, sare, piper boabe, cimbru vede, 1 ardei iute, 2 catei de usturoi, patrunjel verde, 1 rosie, 1 l apa.

    Mod de preparare


    Macrou in saramura este o mancare cu peste delicioasa. Puteti pregati aceasta reteta de saramura cu orice fel de peste, nu doar cu macrou. Macroul se spala, se desface, se curata si i se indeparteaza capul. Se lasa sa se usuce bine de apa, se presara cu sare si se punem pe gratar. Se pune pe gratar si rosia.
    Saramura:
    Se pune apa la fiert impreuna cu boabe de piper, sare, ardei iute si usturoi taiat rondele si o crenguta cu cimbru verde. Se lasa sa dea cateva clocote sa se elibereze aromele, se opreste focul si se adauga patrunjel tocat. Cand rosia s-a copt, se decojeste, se taie bucati si se adauga si ea in saramura. Macroul fript se pune direct in saramura sa se patrunda bine.
    Sus In jos
    Dreamy

    avatar

    feminin Balanta Mesaje : 3391
    Data nasterii : 25/09/1968
    Data de inscriere : 29/10/2011
    Varsta : 49
    Localizare : Ardeal

    Agenda personala
    Ocupatie: Statistician
    Relatii:
    Studii:

    MesajSubiect: Re: RETETE   Mier Apr 04, 2012 6:14 am

    Saramura de peste, la cuptor

    Ingrediente


    - peste mare - eu am avut cam 1kg de crap
    - 2 cepe
    - 1 ardei rosu mare sau gogosar
    - 2-3 rosii
    - o capatana de usturoi
    - foi de dafin, piper, cimbru, lamaie
    - Se mai foloseste un amestec pe care eu il pregatesc toamna si il pun in borcane: este vorba despre rosii decojite si taiate felii, ardei semi-iute, ardei iute, frunze de telina si sare.


    Mod de preparare


    Taiem pestele bucati, il saram si il punem la prajit. Taiem ceapa si ardeiul si le calim si pe ele impreuna pana se inmoaie Intr-un vas (eu am folosit de yena, dar cred ca iese super si intr-unul de pamant) se pune amestecul de cepa cu ardei si 2 foi de dafin. Deasupra se aseaza pestele, amestecul de rosii cu ardei iute si se presara piper si cimbru. Se baga la cuptor pentru 25-30 de minute. Intre timp dintr-o capatana de usturoi se face un mujdei (se piseaza usturoiul, se freaca cu putina sare si ulei si se adauga apa). Se scoate pestele din cuptor, se adauga deasupra mujdeiul si felii de lamaie si se mai pune la cuptor pentru inca 5-10 minute.
    Sus In jos
    Dreamy

    avatar

    feminin Balanta Mesaje : 3391
    Data nasterii : 25/09/1968
    Data de inscriere : 29/10/2011
    Varsta : 49
    Localizare : Ardeal

    Agenda personala
    Ocupatie: Statistician
    Relatii:
    Studii:

    MesajSubiect: Re: RETETE   Mier Apr 04, 2012 6:16 am

    Sprot la tigaie

    Ingrediente


    sprot, malai,faina, sare, scobitori

    Mod de preparare


    Sprot la tigaie este un aperitiv cu peste delicios. Pestele astfel pregatit merge de minune cu un vin alb sau chiar cu o bere rece. Pestele se spala, se curata si se lasa sa se scurga de apa. Se amesteca faina si malai, in cantitati egale si se adauga saredupa gust. Se ia fiecare peste, se trece prin amestecul pregatit si se infige pe scobitoare. Se pot aseza cate 4-5 bucati pe o singura scobitoare. Astfel asezati, vor fi si mai usor de intors in tigaie. Se prajesc in ulei incins si se scot pe servete absorbante de hartie.
    Sus In jos
    Continut sponsorizat




    MesajSubiect: Re: RETETE   

    Sus In jos
     
    RETETE
    Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
    Pagina 1 din 1

    Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
     :: DIN SUFLET PENTRU SUFLET (CLICK AICI)-
    Mergi direct la: