BUN VENIT!


 
AcasaAcasa    FAQFAQ  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  

Radio Speranta Romania

Ultimele subiecte
»  Azi sa stins o stea
Vin Oct 11, 2013 8:06 pm Scris de gina.gina

» Steaua e favorită cu Rapid
Joi Apr 11, 2013 6:21 am Scris de Admin

» Stiinta si sanatate!
Vin Mar 01, 2013 8:58 am Scris de Admin

» Sport!
Mar Feb 26, 2013 2:11 am Scris de Admin

» PAPA BENEDICT
Lun Feb 11, 2013 5:11 am Scris de Admin

» Coreea de Nord se pregăteşte de RĂZBOI.
Joi Ian 31, 2013 8:19 am Scris de Admin

» REVISTA PRESEI
Mier Ian 09, 2013 11:20 am Scris de Admin

» SPORT
Vin Dec 21, 2012 12:43 am Scris de Florin

» SPORT
Vin Dec 21, 2012 12:43 am Scris de Florin

» Administraţia Naţională de Meteorologie.
Mier Dec 19, 2012 11:43 pm Scris de George

» Despre dezamagire
Mar Dec 18, 2012 1:45 am Scris de Lucia

» Structura Cabinetului şi nominalizările pe portofolii
Mar Dec 18, 2012 1:35 am Scris de Admin

»  Sfântul Ierarh Nicolae
Mier Dec 05, 2012 10:54 pm Scris de Admin

» De Ziua Naţională...
Sam Dec 01, 2012 8:59 am Scris de Admin

» Steaua-Dinamo
Dum Noi 04, 2012 10:49 am Scris de Admin

» Abracadabra
Joi Oct 25, 2012 3:10 pm Scris de Admin

» Intre inder si drac!
Joi Oct 25, 2012 3:07 pm Scris de Admin

» Costel
Joi Oct 25, 2012 3:04 pm Scris de Admin

» Leonard Cohen
Joi Oct 25, 2012 2:04 pm Scris de Admin

» Rezultate înregistrate în partidele disputate, joi, vineri, sâmbătă şi duminică, în etapa a XII-a a Ligii I, programul meciurilor de luni şi clasamentul competiţiei:
Lun Oct 22, 2012 4:26 am Scris de Admin

Subiectele cele mai active
Jocul Spanzuratoarea...
CE MUZICA ASCULTATI?
Muzica romaneasca
MUZICA INTERNATIONALA
Super bancuri.
Sa inceapa Trivia!
FOLCLOR
SA NE REAMINTIM.....
Meniu de post
LA MULTI ANI 2012!
Cuvinte-cheie
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 
Rechercher Cautare avansata

Distribuiţi | 
 

 STIRI

In jos 
AutorMesaj
Dreamy

avatar

feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 49
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

MesajSubiect: STIRI   Lun Apr 23, 2012 5:39 am

Tratamente împotriva căpuşelor în parcurile Floreasca, Bordei, Izvor, Carol, Cişmigiu şi Herăstrău


Administraţia Lacuri, [color:48df=#0494E1 !important]Parcuri şi Agrement Bucureşti începe, marţi seara, tratamentele împotriva căpuşelor în parcurile Floreasca, Bordei şi Izvor, care vor continua, joi şi vineri, în parcurile Carol, Cişmigiu, Herăstrău şi Circului.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Capitalei remis agenţiei MEDIAFAX, tratamentele de dezinsecţie împotriva căpuşelor în parcurile Floreasca, Bordei şi Ivor vor avea [color:48df=#0494E1 !important]loc marţi, între orele 21.00 şi 24.00.


Tratamentele împotriva căpuşelor vor continua joi în parcurile Carol şi Cişmigiu şi vineri în parcurile Circului şi Herăstrău, între orele 21.00 şi 24.00.

"Aceste tratamente vor fi reluate în dimineaţa zilei următoare doar în zonele locurilor de joacă şi a spaţiilor amenajate pentru câini din parcuri. Rugăm vizitatorii să fie cooperanţi şi să fie atenţi în privinţa utilizării acestor spaţii în intervalele menţionate", a precizat municipalitatea.


Primăria Capitalei anunţa recent că Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti a realizat, la început lunii aprilie, tratamente de prevenire a apariţiei căpuşelor în parcuri, o a doua etapă de tratare a zonelor verzi urmând să aibă loc după îmbunătăţirea condiţiilor meteo.

Totodată, Administraţia Grădina Zoologică va aplica tratamente de combatere a căpuşelor imediat ce condiţiile meteo o vor permite, preciza municipalitatea.

Precizările au fost făcute după ce presa a scris despre apariţia căpuşelor în spaţiile verzi din Capitală.

Primăria Capitalei a menţionat că de la începutul anului şi până în prezent nu a primit nicio informare sau sesizare din partea Direcţiei de Sănătate Publică sau a altor instituţii "având ca obiect semnalarea acestui fenomen în Bucureşti".

Potrivit unei hotărâri din 23 martie a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, toţi proprietarii şi administratorii spaţiilor verzi sunt obligaţi să aplice tratamente împotriva căpuşelor, în lunile mai-iunie şi septembrie.

Direcţia de Utilităţi a municipalităţii a informat proprietarii şi administratorii spaţiilor verzi, precum şi ADP-urile de sector cu privire la prevederile actului normativ, iar inspectorii Direcţiei de Inspectie şi Control verifică modul de aplicare.

Săptămâna trecută, reprezentanţii centrului teritorial veterinar din Sectorul 2 al Capitalei au început tratamentele de prevenire a apariţiei capuşelor în parcurile Plumbuita, Lunca Florilor, Motodrom, Ion Creangă şi Rodica.

Tratamentele vor fi continuate în toate cele 21 de parcuri din Sectorul 2, în principal în zona locurilor de joacă pentru copii şi în locurile special amenajate pentru câini, acolo unde dezinsecţia este marcată cu atenţionări speciale pe care sunt trecute orele în care se va executa această operaţiune, potrivit autorităţii locale de sector.

Conform hotărârii CGMB, "toţi deţinătorii/administratorii/proprietarii de spaţii verzi de utilitate publică aflate pe teritoriul municipiului Bucureşti - parcuri, grădini publice, liziere de păduri, locuri de joacă - au obligaţia să efectueze tratamente de combatere a capuselor, anual, în lunile mai-iunie şi septembrie".

Tratamentele se vor efectua şi în lunile iulie şi august, "în cazul în care se înregistrează ploi frecvente, precum şi ori de câte ori este necesar până la înlăturarea focarului".

Amenzile pentru cei care nu aplică tratamente de prevenire şi combatere a căpuşelor sunt cuprinse între 2.000 şi 3.000 de lei.
Sus In jos
Dreamy

avatar

feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 49
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

MesajSubiect: Re: STIRI   Lun Apr 23, 2012 5:40 am

Peste 38% dintre absolvenţii de liceu şi aproape trei sferturi dintre tinerele în vârstă de cel puţin 19 ani sunt persoane inactive, iar principala lor sursă informare la căutarea unui loc de muncă este reprezentată de rude şi cunoştinţe, rezultă dintr-un studiu prezentat, luni, în Bucureşti.

Potrivit cercetării "Sărăcia, excluziunea socială şi oportunităţile de muncă în rândul tinerilor din mediul rural", categoriile cele mai vulnerabile pe piaţa forţei de muncă sunt: tinerii fără calificare (care nu au absolvit o instituţie de învăţământul secundar superior, abandonând şcoala la un moment dat), tinerii între 19-25 de ani (cel mai adesea proaspăt absolvenţi, fără experienţă profesională), tinerii de peste 25 de ani, tinerele femei (mai ales cele la vârsta primului sau celui de-al doilea copil, 23-28 de ani) şi tinerii de etnie romă (mai puţin de 38 la sută dintre romii de 19 ani şi peste sunt ocupaţi, faţă de 60 la sută în cazul maghiarilor şi circa 50 la sută din români).

Iniţiatorii studiului arată că, în ciuda potenţialului agricol al României, numai 5% dintre tineri au un venituri din munca în agricultură, iar aproape 30% dintre tinerii ocupaţi se află în gospodării cu risc de sărăcie.

"Cei mai afectaţi sunt zilierii agricoli şi non-agricoli, adică persoane aflate în condiţii de sub-ocupare sau ocupare precară. Pe dimensiunea de gen, femeile sunt mult mai vulnerabile în faţa sărăciei salariale, fiind preponderente în domenii de activitate cu salarii mici. (...) Calitatea locurilor de muncă reprezintă o altă problemă identificată de majoritatea respondenţilor. Locurile de muncă disponibile sunt, fie fără forme legale, fie oferă salarii mici în raport cu munca cerută, salarii în raport cu care nivelul costului navetei devine unul prohibitiv, fie se înregistrează ambele situaţii, în acelaşi timp", se mai arată în studiu.

Anumite locuri de muncă sunt percepute de către tineri ca fiind destinate mai degrabă femeilor care au o anumită vârstă şi o anumită experienţă, cum ar fi munca prestată la patiserie, în timp ce altele, cum ar fi cele în depozite de materiale de construcţii, sunt specific bărbăteşti, forţa de muncă fiind distribuită în funcţie de capacităţile fizice ale ambelor sexe.

Un alt fenomen negativ şi de durată pe piaţa forţei de muncă din România este munca la negru, fără contract de muncă şi fără plata contribuţiilor sociale, aproximativ 11% dintre salariaţi declarându-se în această situaţie, conform aceleiaşi cercetări.

În ceea ce priveşte căutarea unui loc de muncă, accesul la informaţie reprezintă o problemă pentru tinerii din mediul rural. Mijloacele moderne de informare, precum internetul, sunt prea puţin întrebuinţate, principala metodă de căutare a unui loc de muncă fiind legată de rude şi cunoştinţe.

Majoritatea tinerilor de 19 ani şi peste, mai precis 61% dintre ei, sunt neocupaţi, inactivi sau nu au avut niciodată un loc de muncă. Dintre cei care au avut un loc de muncă, 60% au peste 26 de ani, iar trei sferturi dintre ei nu mai lucrează de cel mult trei ani.

Doar 46% dintre tinerii din rural neocupaţi au căutat un loc de muncă în ultimul an, însă doar 10% au primit vreo ofertă de muncă de când nu mai lucrează sau au absolvit o formă de învăţământ.

"Condiţiile de muncă grele, coroborate cu existenţa unei oferte a angajatorilor căreia îi corespunde un salariu perceput ca fiind inacceptabil de mic de către cei ofertaţi, reprezintă o combinaţie de factori ce demotivează tinerii în demersurile de căutare, respectiv, de menţinere a unui loc de muncă", se arată în studiu.

Pe de altă parte, 58% dintre angajatori şi 51% dintre autorităţi consideră că nivelul de calificare profesională a tinerilor de rural este necorespunzător cerinţelor pieţei.

Studiul a fost realizat în cadrul proiectului european "O piaţă incluzivă a muncii în mediul rural", cofinanţat prin Fondul Social European, beneficiar fiind Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.
Sus In jos
Dreamy

avatar

feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 49
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

MesajSubiect: Re: STIRI   Lun Apr 23, 2012 5:42 am

Medicii Institutului de Endocrinologie "C. I. Parhon" din Capitală le-au administrat pacienţilor, luni, ultimele doze de iod radioactiv, din cauza problemelor de autorizare pe care le are furnizorul acestui produs, însă Ministerul Sănătăţii (MS) susţine că problema va fi rezolvată în cccând.

"Din păcate, nu putem face stoc de iod radioactiv, pentru că acesta rezistă numai o săptămână, după care pierde din radioactivitate. Din decembrie, Institutul Naţional de Fizică şi Inginerie Nucleară "Horia Hulubei" nu mai trimis iod radioactiv, întrucât i-a fost retrasă atuorizaţia de către Agenţia Naţională a Medicamentului. De asemenea, Firma Fidelio, cea care are autorizaţia de punere pe piaţă a produsului în România, nu mai are autorizaţie de la Agenţia Naţională a Medicamentului şi de la Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare", a explicat, pentru MEDIAFAX, managerul de la "C. I. Parhon".

Lipsa iodului radioactiv ar afecta numeroşi pacienţi. "Avem liste de aşteptare pentru tratamentul cu iod radioactiv până în noiembrie. Astăzi (n.r. - luni), i-am tratat pe cei pe care îi aveam pe listă de acum cinci luni", a mai spus managerul institutului.

Potrivit Dianei Păun, anual sunt descoperite 730 de cazuri noi care necesită tratament cu iod radioactiv. Acest tratamentul este administrat şi în institutele oncologice din Bucureşti şi Iaşi.

În total, câteva mii de pacienţi au nevoie de tratament cu iod radioactiv, pentru ca boala lor să nu recidiveze, a explicat medicul.

În 2009, medicii de familie au descoperit, la nivel naţional, 502 cazuri de cancer tiroidian, iar numărul acestora a crescut anul trecut la 640.

Ministerul Sănătăţii a intervenit pentru rezolvarea problemei, astfel că Agenţia Naţională a Medicamentului (ANM) a aprobat dosarul Fidelia de punere pe piaţă a iodului radioactiv, actele urmând să fie avizate şi de către Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN).

"Probabil că situaţia va fi rezolvată în cccând. Din păcate, Fidelia a trimis la ANM un dosar incomplet. Astăzi (luni - n.r.) a fost avizat dosarul, completat ulterior. Acum, sunt aşteptate avizele de la CNCAN", a explicat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Oana Grigore.
Sus In jos
Dreamy

avatar

feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 49
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

MesajSubiect: Re: STIRI   Lun Apr 23, 2012 5:44 am

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat luni că preocuparea majoră a PDL şi a coaliţiei este reîntregirea salariilor bugetarilor, arătând că decizia va aparţine Guvernului.

"Preocuparea majoră a PDL şi a coaliţiei este reîntregirea salariilor bugetarilor. Este vorba despre un angajament politic al coaliţiei pe care l-am făcut încă din 2010", a adăugat Emil Boc.

În opinia acestuia, "acum sunt întrunite condiţiile ca şi ultima parte din salariile bugetarilor să fie reîntregită".

Boc a evitat să precizeze o dată, menţionând că decizia va aparţine Guvernului, în funcţie de discuţiile pe care acesta le are cu organismele internaţionale şi cu calendarul executivului.

Guvernul anunţă Comisia Europeană că în acest an va decide recuperarea integrală a diminuărilor salariale aplicate în 2010 angajaţilor din sectorul bugetar, ceea ce va conduce la o uşoară creştere a cheltuielilor de personal, dar cu tendinţă de scădere a acestora pe termen mediu.

Recuperarea integrală a diminuărilor salariale este prevăzută în Programul de convergenţă aprobat, miercuri, de Guvern, la capitolul privind politica bugetară pentru acest an, "puncte cheie ale bugetului pe 2012".

"În condiţiile menţinerii politicii de înlocuire a unui angajat din 7 care părăsesc sistemul, coroborat cu recuperarea integrală a diminuărilor salariale aplicate în 2010, cheltuielile de personal raportate la PIB sunt programate a avea o uşoară creştere faţă de anul 2011, însă pe termen mediu se reia tendinţa de scădere a acestora", se arată în documentul obţinut de MEDIAFAX.

Programul de convergenţă al României este revizuit anual şi transmis la Bruxelles după aprobarea de către Guvern.
Sus In jos
Dreamy

avatar

feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 49
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

MesajSubiect: Re: STIRI   Lun Apr 23, 2012 5:46 am

Guvernul discută cu CEDO o amânare cu minimum şase luni a termenului în care trebuie să modifice legea proprietăţilor naţionalizate, care expiră în luna iulie a acestui an, interval în care să analizeze toate soluţiile posibile de rezolvare a problemei, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Transmiterea către Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) a unei astfel de solicitări de derogare de la [color:5505=#0494E1 !important]termen a fost avansată în şedinţa de săptămâna trecută a Guvernului, miniştrii Justiţiei şi Afacerilor Externe fiind responsabili pentru analizarea acestei probleme, au arătat sursele.

"Vor avea loc discuţii cu CEDO şi este posibilă o amânare cu [color:5505=#0494E1 !important]mai mult de şase luni a termenului în care autorităţile trebuie să modifice legea proprietăţilor naţionalizate", declarat sursele citate.


Termenul impus de CEDO în care România trebuie să modifice legea proprietăţilor naţionalizate expiră la 12 iulie.


Printr-o astfel de amânare de cel puţin şase luni va fi depăşită întreaga perioadă electorală, cu alegeri locale şi parlamentare, iar decizia ar reveni viitorului Cabinet.

Guvernul a anunţat, în urmă cu două săptămâni, că vrea să limiteze la 15% din valoarea reală a bunului în cazul despăgubirilor care vor fi plătite de stat foştilor proprietari pentru proprietăţile naţionalizate şi să elimine posibilitatea restituirii în natură. De asemenea, plata se va face eşalonat pe o perioadă între 10-12 ani, termenul de depunere a dosarului fiind unul de decădere şi stabilit la maximum 90 zile.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat însă că Uniunea nu va vota în Parlament un proiect de lege al Guvernului privind retrocedările imobilelor dacă acesta nu va prevede restituirea în natură. El a arătat că nu este de acord cu eliminarea din legislaţie a restituirii în natură a imobilelor acolo unde dosarele sunt complete şi imobilele pot fi restituite.

Surse guvernamentale declarau că Executivul analizează varianta ca viitorul proiect de lege privind despăgubirile pentru proprietăţile naţionalizate să prevadă restituirea în natură pentru dosarele deja depuse, cu stabilirea unui termen până la care mai pot fi depuse dosare care să fie soluţionate tot cu retrocedări în natură.

Ministrul Finanţelor, Bogdan Drăgoi, a declarat atunci agenţiei MEDIAFAX că plata integrală exclusiv prin bani pentru proprietăţile naţionalizate de comunişti ar însemna un efort bugetar estimat la 70 de miliarde de lei (16 miliarde de euro), din care mai mult de jumătate ar reveni cultului romano-catolic, care a depus cereri pentru 88.000 de imobile.

La rândul său, premierul Mihai Răzvan Ungureanu afirma că plafonarea despăgubirilor este singura soluţie de a evita plata a cel puţin 70 miliarde lei pentru dosarele aflate la CEDO, care vor antrena însă, pe seama precedentului creat, 91% din 170.000 dosare pendinte de rezolvare pe aceeaşi temă.
Sus In jos
Dreamy

avatar

feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 49
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

MesajSubiect: Re: STIRI   Lun Apr 23, 2012 5:48 am

Moţiunea de cenzură "Opriţi Guvernul şantajabil. Aşa nu, niciodată!" va fi citită, luni, la ora 18.00, în plenul Parlamentului, urmând să fie dezbătută vineri dimineaţă.

Decizia a fost luată, luni, de Birourile Permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Chestorul Senatului Radu Berceanu a precizat că în şedinţa Birourilor Permanente s-a stabilit ca dezbaterea şi votul asupra moţiunii de cenzură să aibă loc vineri, începând de la ora 9.00.

El a menţionat că, iniţial, s-a propus ca şedinţa Parlamentului pentru dezbaterea moţiunii să aibă loc joi, însă, din motive de agendă externă, s-a stabilit ca aceasta să aibă loc vineri.


USL a depus, miercuri, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului.

Documentul, intitulat "Opriţi Guvernul şantajabil. Aşa nu, niciodată!", a fost depus la Birourile Permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Moţiunea de cenzură este semnată de 116 parlamentari, numărul minim necesar pentru iniţierea acestui demers. Documentul are 15 pagini şi este structurat pe trei capitole.
Sus In jos
Continut sponsorizat
MesajSubiect: Re: STIRI   

Sus In jos
 
STIRI
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Muhteşem Yüzyıl _ articole.stiri.noutati
» Tuba Büyüküstün articole / stiri / noutati
» Çağatay Ulusoy articole /stiri / noutati
» Bergüzar Korel (Ergenç)_articole.stiri.nouati
» Meryem Sahra Uzerli articole.stiri.noutati

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
 :: DIN SUFLET PENTRU SUFLET (CLICK AICI)-
Mergi direct la: