BUN VENIT!


 
AcasaAcasa    FAQFAQ  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  

Radio Speranta Romania

Ultimele subiecte
»  Azi sa stins o stea
Vin Oct 11, 2013 8:06 pm Scris de gina.gina

» Steaua e favorită cu Rapid
Joi Apr 11, 2013 6:21 am Scris de Admin

» Stiinta si sanatate!
Vin Mar 01, 2013 8:58 am Scris de Admin

» Sport!
Mar Feb 26, 2013 2:11 am Scris de Admin

» PAPA BENEDICT
Lun Feb 11, 2013 5:11 am Scris de Admin

» Coreea de Nord se pregăteşte de RĂZBOI.
Joi Ian 31, 2013 8:19 am Scris de Admin

» REVISTA PRESEI
Mier Ian 09, 2013 11:20 am Scris de Admin

» SPORT
Vin Dec 21, 2012 12:43 am Scris de Florin

» SPORT
Vin Dec 21, 2012 12:43 am Scris de Florin

» Administraţia Naţională de Meteorologie.
Mier Dec 19, 2012 11:43 pm Scris de George

» Despre dezamagire
Mar Dec 18, 2012 1:45 am Scris de Lucia

» Structura Cabinetului şi nominalizările pe portofolii
Mar Dec 18, 2012 1:35 am Scris de Admin

»  Sfântul Ierarh Nicolae
Mier Dec 05, 2012 10:54 pm Scris de Admin

» De Ziua Naţională...
Sam Dec 01, 2012 8:59 am Scris de Admin

» Steaua-Dinamo
Dum Noi 04, 2012 10:49 am Scris de Admin

» Abracadabra
Joi Oct 25, 2012 3:10 pm Scris de Admin

» Intre inder si drac!
Joi Oct 25, 2012 3:07 pm Scris de Admin

» Costel
Joi Oct 25, 2012 3:04 pm Scris de Admin

» Leonard Cohen
Joi Oct 25, 2012 2:04 pm Scris de Admin

» Rezultate înregistrate în partidele disputate, joi, vineri, sâmbătă şi duminică, în etapa a XII-a a Ligii I, programul meciurilor de luni şi clasamentul competiţiei:
Lun Oct 22, 2012 4:26 am Scris de Admin

Subiectele cele mai active
Jocul Spanzuratoarea...
CE MUZICA ASCULTATI?
Muzica romaneasca
MUZICA INTERNATIONALA
Super bancuri.
Sa inceapa Trivia!
FOLCLOR
SA NE REAMINTIM.....
Meniu de post
LA MULTI ANI 2012!
Cuvinte-cheie
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 
Rechercher Cautare avansata

Distribuiţi | 
 

 RETETE

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
AutorMesaj
Dreamy

avatar

feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 48
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

MesajSubiect: RETETE   Vin Mai 18, 2012 11:24 am

Chec «Zebra»



Ingrediente: 6 ouă, 1 1/2 cană zahăr, 1 1/2 cană făină, 1/2
pahar ulei, 1 pliculeţ zahăr vanilat, 1/2 praf de copt, 2 linguri cacao.




Mod de preparare: se separă albuşurile de gălbenuşuri.
Se bat albuşurile, apoi se adaugă câte puţin zahăr şi se bat bine ca şi
la bezelele, până se pune tot zahărul şi zahărul vanilat.
Se adaugă câte un gălbenuş şi se amestecă uşor.
După
ce s-au pus toate gălbenuşurile, se pune câte puţină făină amestecată
cu praful de copt, apoi uleiul, adăugat treptat şi din nou făină,
amestecând de jos în sus foarte uşor.
Împarte compoziţia în două castroane, iar în unul pune cacao şi amestecă pentru omogenizare.
Unge cu ulei şi tapetează cu făină o tavă rotundă cu diametrul de 24-25 cm.
Pune
în mijlocul ei 3 linguri din compoziţia albă, iar peste aceasta pune 3
linguri din compoziţia cu cacao, una peste alta, exact în mijloc şi apoi
iar 3 linguri din compoziţia albă, una peste alta.
Repetă
operaţiunile până la terminarea ingredientelor, astfel vei obţine un
desen deosebit al dungilor colorate, asemănător zebrei.
Pune tava în cuptorul încălzit în prealabil şi coace la foc potrivit timp de 50 de minute.
Sus In jos
Dreamy

avatar

feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 48
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

MesajSubiect: Re: RETETE   Vin Mai 18, 2012 11:27 am

Rulada cu biscuiti

1 foaie de napolitana

Pentru crema de biscuiti:

100 g zahar
175 ml apa
150 g biscuiti simpli

Biscuitii se pun in robot si se macina fin. Zaharul se caramelizeaza
intr-o cratita la foc mic. Cand a devenit lichid si a capatat culoarea
chihlimbarului se toarna apa. Se fierbe in continuare pana caramelul se
topeste. Dam deoparte de pe foc si punem pesmetul de biscuiti si
amestecam energic.

Crema obtinuta se intinde imediat peste foaia de napolitana.

Pentru crema de lapte praf:

3 linguri apa
100 g zahar
100 g unt
100 g lapte praf
2 linguri nuca de cocos (puteti pune si mai mult daca va place)

Apa, zahatul si untul se pun la fiert, la foc mic. Cand da in clocot se
amesteca bine pana compozitia se omogenizeaza. Dam deoparte si punem
laptele praf si nuca de cocos. Se omogenizeaza amestecand energic.

Intindem crema obtinuta peste crema de biscuiti, apoi incepem sa rulam
usor foaia de napolitana. Dam la rece pana se intareste, apoi se
portioneaza dupa dorinta.
Sus In jos
Dreamy

avatar

feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 48
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

MesajSubiect: Re: RETETE   Vin Mai 18, 2012 11:29 am

Rulada "Krem a la Krem"

Blat:

6 oua
6 linguri de zahar
2 linguri ulei
1 plic Creme Ole de ciocolata Dr Oetcher


Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se
mixeaza pana se obtine o spuma tare si lucioasa, ca de bezea. Se freaca
galbenusurile cu ulei, apoi se toarna peste bezea. Se amesteca usor.
La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cat
sa se omogenizeze.

Se toarna aluatul intr-o tava (42/29 cm) tapetata cu
hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, pentru cca 20 minute.
Se scoate blatul pe un gratar, cu tot cu hartie de copt si se lasa la
racit.

Crema:

250 ml smantana pentru frisca
150 ml lapte rece
1 plic Creme Ole de vanilie

Intr-un vas amestecam smantana cu laptele. Adaugam praful de budinca si mixam pana se intareste.

Punem crema peste blatul racit. Uniformizam si nivelam, apoi rulam blatul pe lungime, ajutandu-ne de hartia de copt de dedesupt.

Punem rulada pe un platou si dam la frigider pana pregatim glazura.

Glazura:

150 g ciocolata amaruie
75 ml smantana pentru frisca
75 g unt
1 lingura de coniac

Ciocolata o topim la foc mic impreuna cu smantana si untul. Aducem la
punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. Dupa ce s-a racorit
adaugam si coniacul. Lasam la racit.

Dupa ce s-a racit se toarna peste rulada si se da din nou la rece pana se intareste glazura. Se portioneaza dupa dorinta.
Sus In jos
Dreamy

avatar

feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 48
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

MesajSubiect: Re: RETETE   Vin Mai 18, 2012 11:30 am

Inghetata crema de ciocolata


200 g ciocolata amaruie
400 ml smantana pentru frisca
esenta de vanilie

Ciocolata rupta bucatele se topeste la foc mic impreuna cu smantana
pentru frisca. Se aduce la punctul de fierbere, se da deoprate si se
omogenizeaza. Se lasa sa se racoreasca, se aromeaza cu vanilie, apoi se
da la rece pana se raceste foarte bine si incepe sa se intareasca.

Se poate grabi procesul de racire dand direct la congelator pentru vreo jumatate de ora.

Se scoate vasul de la rece si se mixeaza crema pana devine ferma si pufoasa. Se da la congelator pentru vreo 2 ore.
Sus In jos
Dreamy

avatar

feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 48
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

MesajSubiect: Re: RETETE   Vin Mai 18, 2012 11:33 am

Tort aniversar

Pentru blat:

150 g ciocolata cu lapte
100 g unt
100 g zahar
4 oua
1 praf de copt
140 g faina
2 linguri cacao
pudra de portocale

Ciocolata rupta bucatele se topeste impreuna cu untul la foc mic. Se mixeaza apoi pana compozitia devine cremoasa. Se adauga
zaharul si se mixeaza pana se incorporeaza bine si se topeste. Urmeaza
apoi ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. La sfarsit
incorporam faina amestecata cu cacaoa, praful de copt si pudra de
portocale.

Compozitia obtinuta o turnam in tava (20 cm diametru) tapetata cu hartie de
copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 40 de minute. Blatul copt
se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Pentru crema ganache de ciocolata alba:

200 g ciocolata alba
200 ml smantana pentru frisca

Ciocolata rupta bucatele se amesteca cu smantana pentru frisca si se
pune la foc mic. Se aduce compozitia la punctul de fierbere, se da
deoparte si se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca, apoi se da la
frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte.

Pentru caramel:

100 g zahar
40 g unt
75 ml frisca lichida

Zaharul se caramelizeaza intr-o craticioara. Cand a devenit auriu si
lichid, se da deoparte si turnam frisca lichida (atentie la aburi!)
Punem din nou pe foc si amestecam continuu pana se topeste caramelul si
compozitia incepe sa se ingroase, moment in care punem si untul. Mai
fierbem cateva minute pana caramelul ajunge la consistenta smantanii. Se da deoparte de pe foc
si se lasa la racit.

Pentru crema de branza:

200 g crema de branza
50 g unt moale
100 g zahar pudra
1 zahar vanilat
1/2 lingurita scortisoara

Se bate cu mixerul crema de branza cu untul moale, pana cand crema
devine pufoasa. Se adauga zaharul pudra, zaharul vanilat si scortisoara
si se mai bate putin, pana se omogenizeaza. Se da la rece pana se
intareste.

Pentru crema de ciocolata:

50 g ciocolata amaruie
30 ml smantana pentru frisca
1 lingura unt

Se topeste ciocolata, untul si smantana pentru frisca, amestecand
continuu, pana cand compozitia devine omogena. Se lasa la racit.

Pentru ornat:

150 ml smantana pentru frisca
2 pliculete zahar vanilat

150 g ciocolata amaruie (rece, tinuta cateva minute la congelator)
bilute de ciocolata alba si neagra

Blatul copt si racit se taie in 3 parti.

Punem primul blat pe platou. Turnam jumatate din crema de ciocolata
alba, apoi punem caramelul si acoperim cu cealalta jumatate de crema.
Punem al 2-lea blat, jumatate din cantitatea de crema de branza, crema
de ciocolata neagra si restul de crema de branza. Acoperim cu ultima
parte de blat.
Batem smantana pentru frsica impreuna cu cele 2 pliculete de zahar
vanilat pana devine pufoasa. Daca e nevoie se adauga un intaritor de
frisca.

Imbracam tortul intr-un strat subtire de frisca si dam la frigider pana pregatim ciocolata.

Ciocolata se rade cu un cutit zimtat, apoi se amesteca cu bilutele de ciocolata.
Imbracam tortul cu ciocolata rasa si dam la frigider pana in momentul servirii.
Sus In jos
Dreamy

avatar

feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 48
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

MesajSubiect: Re: RETETE   Vin Mai 18, 2012 11:35 am

Prajitura cu nuca si cafea

Pentru blat:

300 g albus (~8 albusuri)
150 g zahar
200 g nuca prajita si macinata
1 lingura zahar vanilat
1/2 lingurita praf de copt
2 linguri faina

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si
zaharul vanilat si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa.

Separat, amestecam faina cu praful de copt si nuca
macinata. Incorporam amestecul in bezea si
amestecam usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Compozitia se toarna in tava mare de la aragaz tapetata cu hartie de
copt si se da la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute.
Cand este
gata se pune pe un gratar si se lasa la racit, cu tot cu hartia de copt.

Pentru crema:

200 g unt
100 g zahar
2 linguri cacao neagra
1 lingura cafea solubila

Se topeste untul partial, sa mai ramana bucati netopite. Se mixeaza pana
se raceste si se leaga din nou, obtinand o crema fina si pufoasa. Se
adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana acesta se topeste.
Adaugam cacaoa si cafeaua solubila si omogenizam.

Desprindem usor hartia de copt de pe blatul racit, se taie in 3
fasii, vom obtine astfel o prajitura lunga si ingusta. Impartim crema in
3 si o repartizam pe cele 3 foi.

Dam prajitura la rece pana se intareste crema, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Pentru decor, se pot presara deasupra ceva nuci tocate.
Sus In jos
Dreamy

avatar

feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 48
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

MesajSubiect: Re: RETETE   Vin Mai 18, 2012 11:36 am

Tort de clatite


Pentru clatite:

500 g iaurt
2 oua
50 g unt
~ 300 g faina (2 cani)
50 g zahar
1 lingurita praf de copt
1 lingurita zahar vanilat

Mixam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam
zaharul si zaharul vanilat si mixam pana compozitia devineca o crema.
Turnam untul topit si iaurtul si omogenizam. La sfarsit incorporam faina
amestecata cu praful de copt si amestecam usor. Dam compozitia la
frigider pentru vreo jumatate de ora, timp in care vom pregati crema.

Pentru crema:

3 galbenusuri
2 linguri cacao
100 g zahar
2 linguri lapte
100 g ciocolata amaruie
150 g unt

Galbenusurile le mixam cu zaharul pana devin ca o
crema si isi dubleaza volumul. Adaugam cacaoa, omogenizam, apoi
"desfacem" cu laptele rece. Punem
vasul la bain-marie si cand incepe sa se ingroase adaugam si ciocolata
rupta bucatele. Amestecam bine, pana se topeste ciocolata, apoi adaugam
untul lasat la temperatura camerei si amestecam pana se topeste. Lasam
sa se raceasca.
Coacem clatitele intr-o tigaie antiaderenta, de marimea dorita.


Ungem fiecare clatita cu crema, in timp ce le suprapunem. Dam la rece
pana se intareste crema, apoi se orneaza cu frisca si se portioneaza
dupa dorinta.
Sus In jos
Dreamy

avatar

feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 48
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

MesajSubiect: Re: RETETE   Vin Mai 18, 2012 11:37 am

Tort cu fructe si frisca


Pentru blat:

3 oua
3 linguri zahar
2 linguri ulei
2 linguri cacao
3 linguri faina
1 lingurita praf de copt
esenta de rom

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga apoi zaharul
si se mixeaza pana se obtine o spuma tare si lucioasa, ca pentru
bezea. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de rom se incorporeaza
usor in bezea, apoi faina
amestecata cu praful de copt si cacaoa.

Compozitia obtinuta se toarna
intr-o tava ( 18 cm diametru) tapetata cu hartie de
copt si se coace la foc mediu, in jur de jumatate de ora. Se face proba cu
scobitoarea. Se scoate blatul pe un gratar, se lasa la racit, apoi se
taie in 3.

Pentru umplutura:

1 compot de fructe exotice (ananas, papaya si guava)

250 ml smantana pentru frisca
1 lingura zahar vanilat
1 intaritor de frisca

Punem fructele din compot intr-o strecuratoare. Se lasa sa se scurga bine.

Smantana rece pentru frisca se bate pana incepe sa capete consistenta.
Se adauga zaharul vanilat si intaritorul de frisca si se bate pana
devine ferma si pufoasa.

Pentru crema de ciocolata:

50 g ciocolata amaruie
100 ml smantana pentru frisca

Ciocolata rupta bucatele o topim la foc mic impreuna cu smantana pentru
frisca. Omogenizam, lasam sa se raceasca, apoi dam la rece pana se
intareste si se raceste foarte bine. Mixam apoi pana obtinem o crema
pufoasa.


Blaturile se vor insiropa cu zeama din compot, dupa preferinta. Primul
si al doilea blat se ung cu crema de ciocolata, se pun fructe pe
intreaga suprafata a blatului si se acopera cu un strat generos de
frisca.

Se orneaza cu frisca si picaturi de ciocolata.
Sus In jos
Dreamy

avatar

feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 48
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

MesajSubiect: Re: RETETE   Vin Mai 18, 2012 11:39 am

Tort cu nuca si crema mascarpone

Pentru blat:

3 oua
3 linguri zahar
2 linguri ulei
3 linguri faina
4 linguri nuca macinata
1 lingurita praf de copt
1 lingura zahar vanilat

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si
zaharul vanilat si se bat in continuare pana se obtine o spuma densa si
lucioasa ca pentru bezea. Incorporam galbenusurile amestecate cu ulei,
apoi faina in care am amestecat nuca macinata si praful de copt. Se
amesteca usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Compozitia se toarna intr-o tava (18 cm diametru) tapetata cu hartie de
copt si dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 30 de minute. Se va face
proba cu scobitoarea. Se scoate blatul pe un gratar si se lasa la racit.

Pentru nucile caramelizate:

100 g zahar
100 g miez de nuca

Zaharul se caramelizeaza. Cand a devenit lichid se adauga nuca si se amesteca, astfel incat
nuca sa fie bine acoperita de caramel. Rasturnam pe o bucata de hartie de copt si lasam la racit. Cand
s-a racit bine si s-a intarit se pune intr-o punga groasa si se sparge
cu ciocanul de snitele.

Pentru crema:

100 ml smantana pentru frisca
250 g mascarpone
1 intaritor de frisca
1 lingura zahar vanilat

Smantana rece se bate cateva minute cu mixerul pana incepe sa capete
consistenta. Se adauga zaharul vanilat si intaritorul de frisca si se
bate pana devine ferma si pufoasa.

Mixam mascarponele intr-un alt castron, apoi incorporam frisca batuta si nucile caramelizate.

Pastram o parte din nucile caramelizate pentru decor.

Pentru crema de ciocolata:

50 g ciocolata amaruie
100 ml smantana pentru frisca

Ciocolata rupta bucatele o topim la foc mic impreuna cu smantana pentru
frisca. Omogenizam, lasam sa se raceasca, apoi dam la rece pana se
intareste si se raceste foarte bine. Mixam apoi pana obtinem o crema
pufoasa si ciocolatoasa.

Pentru sirop:

50 ml apa
50 g zahar
1 lingura esenta de rom

Blatul se taie in 3 parti ce se vor insiropa dupa preferinta, mai mult
sau mai putin. Primul si al doilea blat se ung cu crema de ciocolata.

Se repartizeaza crema cu nuca intre cele 3 blaturi, apoi se orneaza cu frisca si nucile caramelizate puse deoparte.
Sus In jos
Dreamy

avatar

feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 48
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

MesajSubiect: Re: RETETE   Vin Mai 18, 2012 11:40 am

Tort Hello Kitty


Pentru blat dreptunghiular:

8 oua
150 g zahar
4 linguri ulei
200 g faina
40 g cacao neagra
1 praf de copt
esenta de vanilie si rom
50 g nuca macinata
25 g ciocolata amaruie rasa

Pentru blat rotund:

6 oua
100 g zahar
3 linguri ulei
120 g faina
20 g cacao
1 lingurita praf de copt

esenta de vanilie si rom
50 g nuca macinata
25 g ciocolata amaruie rasa

Procesul de preparare este acelasi, doar ca am copt de 2 ori, unul in
tava dreptunghiulara de 25/35 cm si unul rotund in tava cu diametrul de
24 cm.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga
zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, ca
pentru bezea. Galbenusurile se bat uleiul pana devin ca o crema, apoi se
rastoarna peste spuma de albusuri. Se adauga zaharul vanilat si faina
amestecata cu praful de copt, nuca macinata, ciocolata rasa si cacaoa. Se omogenizeaza amestecand
usor cu o spatula.

Rasturnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana se
rumeneste usor deasupra. Se face proba cu scobitoarea.

Se scot blaturile pe un gratar si se lasa la racit.

Pentru sirop:

150 g zahar
250 ml apa
esenta de rom

Fierbem apa cu zaharul, timp de cateva minute. Dam deoparte si lasam la racit, apoi adaugam esenta de rom.

Pentru crema:

800 g ciocolata amaruie
1 litru smantana pentru frisca
50 unt
500 g mascarpone
100 g zahar

Ciocolata rupta bucateleo punem la topit impreuna cu untul si
smantana pentru frisca. Aducem la punctul de fierbere, dam deoparte si
omogenizam. Dam la rece pana crema se raceste si incepe sa se
intareasca.

Separat mixam mascarponele cu zaharul pana zaharul se topeste si obtinem
o crema pufoasa. Adaugam apoi crema de ciocolata, in cateva reprize, si
omogenizam mixand usor.

Crema o vom imparti in 4.

Blaturile racite se taie in 3. Se insiropeaza si se umplu cu crema. Peste blatul dreptunghiular vom turna glazura de ciocolata preparata din:

200 g ciocolata amaruie
100 g unt
100 ml frisca lichida

Ciocolata se topeste la foc mic cu untul si frisca. Omogenizam si lasam la racit, apoi turnam uniform peste blat.

Deasupra punem blatul rotund din care am decupat o bucatica, astfel incat sa obtin urechile pisicii.

Am ornat cu muuuulte moate de frisca Smile) si bombonele colorate.
Sus In jos
Dreamy

avatar

feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 48
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

MesajSubiect: Re: RETETE   Vin Mai 18, 2012 11:43 am

Chocolate banana cake

Pentru blat avem nevoie de:

112 g ciocolata rupta bucatele (o tableta + 2 patratele)
60 g unt
1,5 pahare faina
100 g zahar
2 lingurite ness
2 lingurite praf de copt
un praf de sare
250 ml iaurt
1 banana de marime medie, pasata
2 oua

Pentru glazura avem nevoie de:

100 ml frisca lichida
112 g ciocolata rupta bucatele

Topim untul si ciocolata.
Intr-un alt vas se amesteca faina, zaharul, nessul, praful de copt si
sarea. Se adauga iaurtul, banana pasata, ouale si se mixeaza putin. Se
adauga amestecul de ciocolata cu unt si se omogenizeaza.

Se toarna aluatul intr-o tava (20/30cm) tapetata cu hartie de copt

si se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de aproximativ 40 de minute. Se verifica daca e gata cu o scobitoare.
Pentru glazura se infierbanta frisca pana aproape de punctul de
fierbere. Se ia de pe foc, se adauga ciocolata si se amesteca pana la
omogenizare. Se raceste pana la temperatura camerei si toarna pe
prajitura.

Se da la rece pentru o ora.
Sus In jos
Dreamy

avatar

feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 48
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

MesajSubiect: Re: RETETE   Vin Mai 18, 2012 11:44 am

Prajitura pe bat - Cake Pops


3 felii de pandispan si o jumatate de cutie de dulce de leche,
dar se poate folosi orice fel de blat de prajitura si o crema la
alegere, important e ca blatul sa se inmoaie si sa se lege, sa poata fi
modelat.

Am faramitat bine bine intr-un castron feliile de pandispan, apoi am
turnat dulce de leche si am amestecat pana compozitia s-a omogenizat.
Apoi ne-am luat la intrecere...cine face cele mai multe si mai frumoase
bilute. Smile) Le-am asezat pe un platou pana am topit ciocolata si am
taiat in jumatate cateva bete de frigarui.

Am topit la foc mic 100 g ciocolata amaruie impreuna cu ~100 ml smantana
pentru frisca. Am adus la punctul de fierbere, am dat deoparte, am
omogenizat si am lasat putin sa se racoreasca.

Am infipt betele in bilute, apoi le-am trecut pe fiecare prin ciocolata.
Am presarat cateva bilute colorate si am dat 10 minute la congelator.
Sus In jos
Dreamy

avatar

feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 48
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

MesajSubiect: Re: RETETE   Vin Mai 18, 2012 11:47 am

Prajitura cu nuca si caramel


Mai intai vom prepara caramelul, pentru care vom folosi 1 cutie de lapte
condensat indulcit (400 grame) pe care o turnam intr-un vas
termorezistent.
Acoperim vasul cu folie de aluminiu, apoi il punem intr-un alt vas sau
tava cu apa. Apa va trebui sa ajunga pana la nivelul laptelui. Daca apa
scade prea mult in timpul fierberii se completeaza. Se da la cuptor
pentru cca 1 ora, pana laptele se caramelizeaza. Se scoate vasul din
cuptor si se lasa la racit.

Pentru blat:

4 galbenusuri
2 oua
150 g unt
100 g zahar
100 g faina
1 praf de copt
esenta de vanilie

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si esenta de
vanilie pana devine pufos ca o crema. Se adauga galbenusurile pe rand,
amestecand bine dupa fiecare, apoi cele 2 oua. Faina se amesteca cu
praful de copt si se incorporeaza usor in compozitie.

Turnam compozitia intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de
copt. Dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 15 minute, pana blatul se
aureste usor usor si este ferm la atingere.

Intre timp preparam bezeaua, din cele

4 albusuri ramase de la blat
4 linguri zahar
100 g nuca macinata

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se
mxeaza pana spuma devine lucioasa si face tepi cand scoatem paletele
mixerului.

Scoatem tava din cuptor, turnam deasupra caramelul, uniformizam usor cu o
lingura. Punem si bezeaua cu nuca si o nivelam frumos si regulamentar.

Dam din nou la cuptor pana se rumeneste bezeaua.

Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza dupa dorinta.
Sus In jos
Dreamy

avatar

feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 48
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

MesajSubiect: Re: RETETE   Vin Mai 18, 2012 11:59 am

Tort cu bezea si ciocolata

Vom prepara mai intai blatul de bezea, prepararea acestuia durand cateva ore.

6 albusuri
250 g zahar
esenta de vanilie

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si esenta de vanilie, cate putin, si mixam
pana obtinem o spuma densa si lucioasa, care face tepi in momentul
in care scoatem paletele mixerului.

Se toarna bezeaua intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de
copt si dam la cuptor la foc mic, cu usa cuptorului deschisa. Bezeaua
trebuie sa se usuce si sa se intareasca. Atentie la scos din tava, caci
blatul este casant.
Pentru blat:

6 oua
6 linguri zahar
4 linguri ulei
6 linguri faina
2 linguri cacao neagra
1 lingurita praf de copt
esenta de rom

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se
mixeaza pana obtinem o spuma lucioasa. Galbenusurile se mixeaza cu
uleiul si esenta de rom, apoi se toarna emulsia obtinuta peste spuma de
albus. Se omogenizeaza usor. Incorporam apoi faina amestecata cu praful
de copt si cacaoa, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in
sus.

Turnam compozitia in tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si
dam la cuptor la foc mediu pentru cca jumatate de ora. Facem proba cu
scobitoarea. Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit.
Pentru crema 1:

200 g ciocolata amaruie
250 ml smantana pentru frisca
1 lingura coniac

Ciocolata o topim la foc mic sau la baine marie, impreuna cu smantana.
Aducem la punctul de fierbere si omogenizam. Dupa ce s-a racorit putin
adaugam si coniacul. Dam la frigider pana crema se raceste foarte bine
si incepe sa se intareasca. Mixam crema pana obtinem o crema pufoasa si
delicios de ciocolatoasa. Smile)

Pentru crema 2:

125 g unt
125 ml smantana pentru frisca
100 g zahar
10 g cafea solubila praf (ness)

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul, pana devine pufos. Frisca o mixam pana se intareste, apoi o
incorporam putin cate putin in crema de unt. La sfarsit vom adauga si cafeaua solubila si omogenizam, amestecand usor.

Pentru glazura:

200 g ciocolata amaruie
100 ml smantana pentru frisca

Ciocolata o topim la foc mic impreuna cu smantana. Cand ajunge la
punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. Lasam la racit pana
ajunge la consistenta unei smantani.

Blatul de cacao il taiem in 2 parti. Se insiropeaza usor cu putin lapte
amestecat cu zahar si esenta de rom. Pe unul din blaturi punem crema de
cafea, acoperim cu blatul de bezea. Punem si crema de ciocolata si
acoperim cu cel de-al 2-lea blat, putin insiropat.

Turnam glazura peste tort, iar marginile tortului le imbracam cu frisca.
Ornarea acestuia depinde de imaginatia si indemanarea fiecaruia.
Sus In jos
Dreamy

avatar

feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 48
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

MesajSubiect: Re: RETETE   Vin Mai 18, 2012 12:01 pm

Muffins cu ciocolata alba

2 oua
100 g zahar
50 g ciocolata alba
80 g unt
1 cana kefir
250 g faina



zahar vanilat

1 praf de copt

Am primit nu demult de la o prietena draga mie cateva buchetele de
ciuperca de kefir. Pupici draga Ina! :* :* De atunci am zilnic macar o
cana de kefir in casa, pe care il consum ca atare sau il folosesc la
aluaturi sau alte retete de prajituri. Daca nu aveti kefir puteti
inlocui cu iaurt.


Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu untul. Se omogenizeaza si se lasa la racit.

Intr-un castron amestecam faina, cu zaharul vanilat si praful de copt.

Separat batem ouale cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul.
Adaugam amestecul de ciocolata alba si unt, apoi kefirul. Punem si
amestecul de faina si omogenizam, amestecand usor.

Compozitia se pune in forma de briose (~ 2 linguri de compozitie)
tapetata cu hartiute speciale si se da la cuptor la foc mediu pentru cca
30-40 minute.
Sus In jos
Dreamy

avatar

feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 48
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

MesajSubiect: Re: RETETE   Vin Mai 18, 2012 12:03 pm

Bombite cu portocale

Blat:

* 30 ml ulei
* 100g faina
* 1/4 lingurita sare
* 1/2 lingurita praf de copt
* 3 oua
* 2 galbenusuri
* 100 g zahar
* 50 g miere

Faina o amestecam cu sarea si praful de copt.

Punem ouale, galbenusurile, zaharul si mierea intr-un vas si batem pe baine marine pana incepe sa se incalzeasca.

Scoatem vasul si batem in continuare pana amestecul devine ca o crema si
complet rece, cca 10 minute, apoi incorporam usor in ingredientele
uscate.

Uleiul il amestecam cu cateva linguri din aluatul format si il incorpoam in fir subtire in aluat batand cu mixerul continuu.

Turnam compozitia intr-o tava (25/35cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la 180 grade, pentru cca 40 de minute.

Se lasa la racit in tava.

* Crema:

* 200 ml frisca lichida
* 50 g miere de albine
* 100 ml suc de portocale
* 100 g branza Almette
* 2 pliculete de zahar vanilat
* 1 plic gelatina

Punem gelatina la inmuiat in cateva linguri de apa rece.
Amestecam mierea de albine cu sucul de portocala si incalzim putin la microunde. Adaugam gelatina si omogenizam.

Branza o mixam cu zaharul vanilat apoi o amestecam cu frisca batuta.
Dupa ce sucul de portocale cu gelatina s-a racit il adaugam in fir
subtire in compozitie, mixand continuu.

Dam la rece pana se intareste.

Blatul il taiem cu formele dorite, apoi cu portionatorul de inghetata punem cate o bila de crema. Smile

Se orneaza dupa preferinta.
Sus In jos
Dreamy

avatar

feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 48
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

MesajSubiect: Re: RETETE   Vin Mai 18, 2012 12:04 pm

Jeleuri de portocale

* sucul de la o portocala
* 1 lingura miere
* 10 g gelatina


Sucul de portocala se pune intr-o craticioara la foc mic impreuna cu
mierea, pana aceasta din urma se topeste. Nu se fierbe, doar se
incalzeste usor.

Gelatina o punem la hidratat in cateva linguri de apa rece, apoi o incorporam in sucl caldut. Omogenizam si lasam la racit.

Turnam sucul in forme si dam la frigider pana se incheaga. Se scot usor
din forme si se tavalesc prin zahar sau se lasa simple, in functie de
preferinta.
Sus In jos
Dreamy

avatar

feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 48
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

MesajSubiect: Re: RETETE   Vin Mai 18, 2012 12:05 pm

Crema de portocale - Orange curd

2 oua
100 g zahar
250 ml suc de portocale
75 g unt
Zaharul se dizolva in sucul de portocale, apoi se pun la fiert. Se aduce la punctul de fierbere.

Ouale se bat, apoi se toarna peste ele sucul fierbinte,
amestecand usor. Se pune pe foc mic (sau la bain-marie) si se amesteca usor pana la fierbere.

Compozitia se fierbe pana se ingroasa, apoi se adauga untul
moale si se omogenizeaza. Se acopera cu o folie alimentara si
se lasa pana la racirea completa.
Sus In jos
Dreamy

avatar

feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 48
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

MesajSubiect: Re: RETETE   Vin Mai 18, 2012 12:07 pm

Prajitura cu nuca si cafea


Pentru blat:

300 g albus (~8 albusuri)
150 g zahar
200 g nuca prajita si macinata
1 lingura zahar vanilat
1/2 lingurita praf de copt
2 linguri faina

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si
zaharul vanilat si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa.

Separat, amestecam faina cu praful de copt si nuca
macinata. Incorporam amestecul in bezea si
amestecam usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Compozitia se toarna in tava mare de la aragaz tapetata cu hartie de
copt si se da la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute.
Cand este
gata se pune pe un gratar si se lasa la racit, cu tot cu hartia de copt.

Pentru crema:

200 g unt
100 g zahar
2 linguri cacao neagra
1 lingura cafea solubila

Se topeste untul partial, sa mai ramana bucati netopite. Se mixeaza pana
se raceste si se leaga din nou, obtinand o crema fina si pufoasa. Se
adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana acesta se topeste.
Adaugam cacaoa si cafeaua solubila si omogenizam.

Desprindem usor hartia de copt de pe blatul racit, se taie in 3
fasii, vom obtine astfel o prajitura lunga si ingusta. Impartim crema in
3 si o repartizam pe cele 3 foi.

Dam prajitura la rece pana se intareste crema, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Pentru decor, se pot presara deasupra ceva nuci tocate.
Sus In jos
Dreamy

avatar

feminin Balanta Mesaje : 3391
Data nasterii : 25/09/1968
Data de inscriere : 29/10/2011
Varsta : 48
Localizare : Ardeal

Agenda personala
Ocupatie: Statistician
Relatii:
Studii:

MesajSubiect: Re: RETETE   Vin Mai 18, 2012 12:08 pm

Tarta cu ciocolata si crema de branza


Pentru blat:

150 g unt
100 g zahar
1 ou
1 zahar vanilat
putina sare
1 lingurita praf de copt
2 linguri cacao neagra
300 g faina

Amestecam intr-un castron faina cu cacaoa, zaharul pudra (eu il rasnesc
putin in masina de cafea), praful de copt, zaharul vanilat si un praf
de sare. Adaugam oul si untul moale la temperatura camerei si incepem sa
framantam pana obtinem un aluat compact, ce nu se mai lipeste de maini.

Intindem aluatul in tava de tarta, ridicand si pe margini, formand o
bordura. Intepam aluatul din loc in loc cu furculita, acoperim cu o
bucata de hartie de copt si punem deasupra o greutate. Aceasta poate fi o
craticioara, niste boabe de fasole sau orez.

Se da tava la cuptor pentru cca 15-20 de minute, la foc mediu. Se lasa
la racit in tava. Dupa ce s-a racit foarte bine se poate scoate blatul
pe un platou sau poate ramane in tava.

Pentru crema:

225 g branza "Miez de lapte"
200 g lapte condensat indulcit
1 intaritor de frisca

Branza se mixeaza cu blenderul vertical pana devine fina. Se adauga
laptele condensat si se mixeaza in continuare. Pentru ca mi s-a parut
cam moale am adaugat 1 intaritor de frisca si am mixat pana a capatat
consistenta.

Am turnat crema peste blat si am dat la frigider pana am pregatit glazura de ciocolata.

Pentru glazura:

200 g ciocolata
250 ml smantana pentru frisca

Topim ciocolata rupta bucatele impreuna cu smantana pentru frisca.
Aducem compozitia la punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam.
Lasam la racit. Cand s-a racit bine si s-a intarit putin, turnam peste
crema de branza. Dam din nou la frigider pana se intareste glazura.
Sus In jos
Continut sponsorizat




MesajSubiect: Re: RETETE   

Sus In jos
 
RETETE
Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Retete de bors facut in casa
» Painea- retete! Aparat de preparat paine. 1
» Retete arabesti, diverse
» retete muraturi din Bucovina
» Retete pentru steamer (aparat de gatit cu aburi)

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
 :: DIN SUFLET PENTRU SUFLET (CLICK AICI)-
Mergi direct la: